Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Malhotra takmer prišiel o oko, ale chce hrať finále NHL!
Zdielať na

Malhotra takmer prišiel o oko, ale chce hrať finále NHL!

Útočník Vancouvru Canucks Manny Malhotra zrejme zasiahne do finálovej série o Stanleyho pohár. A to pred dvoma mesiacmi takmer prišiel o oko!

V marci v zápase proti Coloradu zasiahol Malhotru do oka nešťastne odrazený puk, ktorý tečoval obranca Eric Johnson. Vyzeralo to naozaj nepríjemne, útočníkovi "kosatiek" hrozilo, že príde o zrak, ale napokon sa stal zázrak. Operácia oka zachránila Malhotrovi nielen kariéru, ale dokonca aj túto sezónu!

"Nechceli sme na neho tlačiť, nechceli sme nič urýchliť, nič riskovať. Ale Manny sa uzdravil zázračne rýchlo a lekári mu dali povolenie trénovať," povedal tréner Vancouvru Alain Vigneault.

Manny Malhotra, oko

Manny Malhotra si nasadil "juniorský" košík a zarezáva s mužstvom. 31-ročný rodák z Mississaugy veľmi túži nastúpiť vo finálovej sérii proti Bostonu.

"Lekári odviedli vynikajúcu prácu, som šťastný, že môžem byť so spoluhráčmi, môžem trénovať a dokonca existuje šanca, že by som aj hral," radoval sa Malhotra. "V poslednom čase som bol pod dozorom lekárov každý deň a vďaka nim sa moja sezóna neskončila, hoci ešte v marci som bol o tom presvedčený."

Malhotra bol v kontakte s bývalými spoluhráčmi Matthiasom Öhlundom a Bryanom Berardom, ktorí tiež utrpeli vážne zranenia oka. Berarda nechtiac zasiahol hokejkou náš Marián Hossa ešte v drese Ottawy Senators.

"Bryan a Matthias mi veľmi pomohli. Poradili mi, ako má pokračovať moja liečba, aby som tú celú situáciu vôbec pochopil. Boli veľmi ústretoví celý ten dlhý čas, sú to skvelí priatelia."

Manny Malhotra sa podrobil už dvom operáciám oka, tretia ho ešte čaká, ale podľa generálneho manažéra Canucks Mika Gillisa to už neovplyvní jeho schopnosť hrať. Tréner Vigneault ale vôbec nechcel špekulovať, kedy a či vôbec zaradí Malhotru do zostavy.