Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Chce začať rovno v NHL. Nemec v príprave opäť bodoval
Zdielať na

Chce začať rovno v NHL. Nemec v príprave opäť bodoval

NEW JERSEY / Šimon Nemec robí maximum, aby novú sezónu nezačal v nižšej zámorskej súťaži, ale priamo v NHL v drese New Jersey. Devätnásťročný obranca bodoval aj v prípravnom dueli na ľade jazdcov z New Yorku.

Na konci prvej tretiny rozbehol Nemec gólovú akciu, na konci ktorej bol Tyler Toffoli a diabli napokon v Madison Square Garden aj vďaka tomu vyhrali 3:2. Slovenský obranca odohral viac ako 22 minút a po Lukovi Hughsovi bol druhým najvyťaženejším hráčom New Jersey. Pripísal si dve strely, plusový bod, štyri trestné minúty a absolvoval aj potýčku s Alexisom Lafrenierom.

V Chicagu sledovala prípravný zápas medzi jastrabmi a bluesmanmi zo St. Louis vypredaná aréna, lebo v United Center sa prvý raz predstavila aj draftová jednotka Connor Bedard. A 18-ročný útočník považovaný za generačný talent prispel k víťazstvu jastrabov 2:1 po predĺžení dvomi nahrávkami. V drese Chicaga nastúpil aj Martin Mišiak, odohral viac ako 11 minút a pripísal si mínusový bod. Po zápase ho ale poslali do juniorského tímu.

Súvisiace články