Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Poprad si zahrá extraligu, rozhodnutie ešte musí potvrdiť VV SZĽH
Zdielať na

Poprad si zahrá extraligu, rozhodnutie ešte musí potvrdiť VV SZĽH

Definitíva v stredu do 15:30 h

Klub totiž do 24. augusta splnil všetky požadované podmienky a licenčná komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), aj na základe podkladov od spoločnosti ProHokej rozhodla, že podtatranci môžu dostať extraligovú licenciu. Celú kauzu by mal v stredu okolo tretej popoludní uzavrieť Výkonný výbor SZĽH.

Ten ešte minulý týždeň pozastavil vydanie licencie a Popradu dal sedem dní na to, aby doručil všetky dokumenty spojené s vyrovnaním finančných záväzkov voči hráčom a trénerom z uplynulého obdobia. Poprad to do 24. augusta splnil a tak nič nebráni jeho účasti v nasledujúcom ročníku extraligy. "Komisia pre prevod súťažných licencií posúdila dostupné materiály, ktoré predložili zástupcovia HK Poprad a zobrala do úvahy aj rozhodnutie riadiaceho orgánu extraligy. Ten navrhuje zrušiť rozhodnutie VV SZĽH o pozastavení vydania licencie k 25. augustu a k 26. augustu vydať súťažnú licenciu na sezónu 2010/2011 pre HK Poprad," povedal predseda komisie pre prevod súťažných licencií SZĽH Vlastimil Chvojka.

Definitívne rozhodnutie vydá v stredu do 15.30 popoludní Výkonný výbor SZĽH, no hlasovanie by malo byť už len formalitou. Keďže niektorí členovia zväzu sú mimo územia Slovenskej republiky, procedúra sa bude realizovať per rollam (písomným hlasovaním).

Súvisiace články