Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
V Poprade KHL s českým tímom?
Zdielať na

V Poprade KHL s českým tímom?

Zdroj: joj.sk

Hradecké Levy nevzdávajú boj o KHL na popradskom štadióne

Snaha klubu zahrať si najvyššiu ruskú súťaž na území Českej republiky stroskotala približne pred mesiacom. Český zväz ľadového hokeja totiž jednomyseľne zamietol túto požiadavku a to aj napriek tomu, že sa klubu podarilo zohnať cez 330 miliónov českých korún, ktoré sú finančnou garanciou pre štart v KHL.

Český klub prejavil spokojnosť s popradským štadiónom a taktiež blízkosťou letiska. Preto predostrel všetky dokumenty vedeniu KHL potrebné na pôsobenie v Poprade. "Predstavitelia HC Lev Hradec Králové budú mať v stredu večer rokovania s prezidentom KHL Alexandrom Medvedevom, takže všetko stojí na tomto stretnutí. Jedinou kompetentnou osobou je práve prezident KHL a čaká sa na jeho vyjadrenie, od ktorého sa bude všetko odvíjať ďalej" uviedol pre TASR výkonný riaditeľ HK Poprad Tibor Turan a pokračoval: "V prípade súhlasu, budú hrať svoje zápasy na popradskom štadióne aj hráči Hradca Králové v ruskej najvyššej súťaži, ako i hráči HK ŠKP Poprad v slovenskej extralige. Na všetkom sme sa už dohodli."

Podľa ruských médií by definitíva mala padnúť do 13. júla, kedy bude zasadať najužšie vedenie KHL. Pre ruský denník Sovetskij sport viceprezident KHL Vladimír Šalajev uviedol: "Do budúceho utorka, na kedy je odložené zasadanie vedenia KHL, sa nič nerozhodne. Do tej doby nemám k tomu viac čo dodať."