Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Fasel nadšený zo Steel Arény
Zdielať na

Fasel nadšený zo Steel Arény

Zdroj: TASR

Fascinovali ho priestranné šatne

Celkovú spokojnosť s košickou arénou vyjadril Fasel v sprievode svojho generálneho sekretára Horsta Lichtnera. Hostí z centrály hokeja doprevádzali prezident SZĽH Juraj Široký, generálny riaditeľ OV MS 2011 a predseda OV pre Košice Petr Handl. Návšteva bude pokračovať v stredu v Bratislave, kde si prezrú rekonštruovaný Zimný štadión Ondreja Nepelu.

"Musím povedať, že ide o moju prvú návštevu v Košiciach, je to príjemné prekvapenie. Hala sa mi veľmi páči a pre potreby turnaja je úplne vyhovujúca. Myslím si, že tu bude panovať vynikajúca atmosféra a hráči tu budú mať veľmi nadštandardné podmienky. Bohužiaľ tu nebude hrať slovenská reprezentácia, ale takto dopadlo nasadenie jednotlivých tímov. Dovolím si však povedať, že tu bude prebiehať turnaj na vysokej úrovni," uviedol Fasel a pokračoval: "K hale som mal jednú konkrétnu poznámku a to, že ma veľmi prekvapil počet a priestrannosť šatní. Musím povedať, že je to prývkrát, čo v aréne vidím toľko šatní v takých rozmeroch, ktoré poskytnú mužstvám prvotriedne podmienky. Hlavným aspektom, na ktorý sme museli prihliadať, boli hráči. Žiaľ, vzdialenosti medzi mestami sú väčšie ako v Nemecku a presun autobusom by trval dosť dlho. Mohlo by sa to riešiť letecky, ale v záverečnej fáze turnaja sa snažíme hrať v jednej aréne, aby hráči mali čo najviac pokoja a mohli sa sústrediť na hru."

Hostí privítal generálny manažér Steel arény Igor Havrila, ktorý vyjadril spokojnosť po absolvovanej návšteve šéfa IIHF: "Steel aréna má svoj štýl a veľmi dobrú úroveň. Rene Fasel bol fascinovaný priestormi v šatniach, potešilo ho, že všetky tímy budú situované pod jednou strechou a budú si môcť zložiť svoj výstroj. Hala sa mu páčila, určite sme sklamaní, že sa tu neodohrá ani jeden zápas štvrťfinále, pretože máme pocit, že Steel aréna by si zaslúžila viac."