Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lintner prišiel o ZOH, v zápase KHL s Čeľabinskom si zlomil ruku
Zdielať na

Lintner prišiel o ZOH, v zápase KHL s Čeľabinskom si zlomil ruku

Zdroj: TASR

Lintner si zlomil ruku, Filc s Bondrom vyberajú náhradníka

Slovenský hokejový obranca Richard Lintner prišiel definitívne o účasť na zimných olympijských hrách vo Vancouveri. Tridsaťdvaročný hráč Dinama Minsk si totiž v pondelkovom zápase s Traktorom Čeľabinsk zlomil ruku a dlhší čas si nezahrá.

Túto informáciu v utorok potvrdil aj reprezentačný tréner Slovenska Ján Filc: "Richard má zlomenú ruku nad zápästím, navyše aj s dislokáciou. Jeho účasť vo Vancouveri je tak vylúčená a uvidíme ako bude stíhať ďalšiu sezónu."

Slovenský výber tak prišiel o skúseného obrancu, ktorý vie podržať tím na ľade i v kabíne. "Je to veľká smola, pretože Rišo bol súčasťou tímu a budú nám chýbať jeho kvality na ľade ako i mimo neho," konštatoval Filc. "Teraz musíme nájsť vhodného náhradníka spomedzi hráčov, ktorí pripadajú do úvahy. Budeme určite vyberať zo širšej nominácie, kde je päť obrancov v pozícii náhradníkov. Určite to bude niekto z nich, no musíme sa ešte porozprávať s generálnym manažérom Petrom Bondrom. Hráča potom predstavíme verejnosti vo štvrtok," dodal Filc.