Polojasno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Doma uspela iba Minnesota
Zdielať na

Doma uspela iba Minnesota

Colorado vyhralo v Calgary po nájazdoch

"Králi" z Los Angeles prehrali už siedmy z posledných desiatich duelov, vždy však iba o jediný gól. V kalifornskom Staples Centre to bol v noci predovšetkým súboj brankárov. Jevgenij Nabokov v bráne "žralokov" zneškodnil 33 striel a hoci domáci ochranca svätyne Erik Ersberg zaznamenal ešte o jeden úspešný zákrok viac, jeho tímu to v konečnom účtovaní nebolo nič platné. Útočník Handzuš pri svojom vyše 17-minútovom pobyte na ľade ohrozil súperovu bránu jednou strelou.

"Musíme ísť ďalej. Dnes som bol s nasadením mužstva spokojný. Páčilo sa mi, že sme si dokázali vytvoriť príležitosti. Musíme ich však premieňať," uviedol tréner domáceho tímu Terry Murray.

Budaj, ktorý v olympijskej nominácii reprezentačného trénera Jána Filca figuruje ako brankárska dvojka, sa s rovnakým postom musí zmieriť aj v klube. Craiga Andersona, ktorý prišiel po skončení minulej sezóny do tímu "lavíny" z Floridy, zámorské médiá pasujú v rámci prvej polovice nového ročníka do úlohy najužitočnejšieho hráča. Opodstatnenosť tohto tvrdenia dokázal ďalším výborným výkonom, keď Colorado najmä jeho zásluhou zdolalo Calgary 3:2 po samostatných nájazdoch. Anderson v tomto súboji kryl 44 striel.

"Niet pochýb o tom, ktorý tím bol dnes lepší, no Colorado malo v bráne hráča s číslom 41," uviedol tréner "plameňov" Brent Sutter, narážajúc na výkon Andersona a skutočnosť, že Calgary prestrieľalo hostí 46:21.

Úradujúci víťazi Stanleyho pohára z Pittsburghu podľahli na ľade Minnesoty 3:4. Prehre "tučniakov" nezabránili ani dva góly Sidneyho Crosbyho. Výkon kapitána hostí zatienil útočník "divochov" Guillaume Latendresse, ktorý bol pri všetkých góloch domácich. Dvadsaťdvaročný Kanaďan na prvé tri presné zásahy prihral a štvrtý, zároveň rozhodujúci gól, vsietil sám.

"Je skvelé, že som dostal šancu hrať v takomto tíme. Chémia medzi nami funguje bezchybne. Páči sa mi tu úplne všetko," uviedol spokojný Latendresse, ktorý strávil prvé tri profiligové sezóny v Montreale.

Útočník Vancouveru Alex Burrows v dueli proti Nashville takmer zaznamenal tretí hetrik v posledných štyroch zápasoch. Tentoraz strelil "iba" dva góly a aj preto "kosatky", stále bez slovenského útočníka Pavla Demitru, prehrali 2:3.

"Spolupráca Sedinovcov s Burrowsom funguje skutočne veľmi dobre. Kľúčom k víťazstvu bolo ubrániť práve túto trojicu. Hoci sa presadil práve ich útok, myslím, že sme odviedli dobrú prácu. Hrali sme podstatne lepšie než v predošlých zápasoch," vyhlásil obranca "predátorov" Dan Hamhuis.

MINNESOTA - PITTSBURGH 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)
Góly: 12. Belanger, 22. Havlát, 33. Clutterbuck, 47. Latendresse - 4. Crosby, 21. Dupuis, 42. Crosby. Brankári: Bäckström - Fleury. Diváci: 19.044.

CALGARY - COLORADO 2:3 pp a sn (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 16. Bourque, 24. Boyd - 34. Stastny, 37. Stewart, + rozh. samostatný nájazd Stewart. Brankári: Kiprusoff - Anderson. Diváci: 19.289.

LOS ANGELES - SAN JOSE 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Góly: 26. Jones - 4. Boyle, 25. Heatley. Brankári: Ersberg - Nabokov. Diváci: 17.821.

VANCOUVER - NASHVILLE 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)
Góly: 17. Burrows, 22. Burrows - 3. Ward, 20. Jones, 56. Weber. Brankári: Luongo - Ellis. Diváci: 18.810.