Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Hlavný partner hokejového zväzu chce zakázať hráčom z KHL reprezentovať. Apeluje na SZĽH, aby zmenil rozhodnutie
Zdielať na

Hlavný partner hokejového zväzu chce zakázať hráčom z KHL reprezentovať. Apeluje na SZĽH, aby zmenil rozhodnutie

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Orange Slovensko nesúhlasí s rozhodnutím výkonného výboru ohľadom pôsobenia hráčov z KHL v národnom tíme, informuje Sme. Spoločnosť je hlavným partnerom Slovenského zväzu ľadového hokeja a dôležitým sponzorom reprezentácie.

Ako prvý o tom informoval Denník Sme.

Najvyšší orgán asociácie vo štvrtok rozhodol o tom, že hokejisti nastupujúci v Rusku si môžu aj naďalej obliekať najcennejší dres. Podľa oficiálneho stanoviska totiž neporušujú medzinárodné dohody ani naše zákony. "Budeme sa teda opierať o Olympijskú chartu, podľa ktorej má byť šport nástrojom spájania. Útoky a nevraživosť voči športovcom sú neakceptovateľné rovnako, ako je neprijateľný akýkoľvek vojnový konflikt. Z tohto dôvodu budeme aj naďalej vyberať hráčov do reprezentácie podľa ich aktuálnej formy a nie ligy, v ktorej pôsobia," uviedol zväz.

Týka sa to siedmich mužov - Patrik Rybár, Adam Húska, Michal Čajkovský, Christián Jaroš, Adam Liška, Michal Krištof a Samuel Buček.

V piatok sa vyjadril aj hlavný sponzor SZĽH, Orange Slovakia. "Rozhodnutie Slovenského zväzu ľadového hokeja nás výrazne znepokojilo, pričom o spomínanom kroku sme neboli vopred informovaní. SZĽH sme kontaktovali, vyjadrili svoje znepokojenie a o tejto situácii budeme ďalej diskutovať so zámerom, aby toto rozhodnutie prehodnotili," povedal manažér korporátnych vzťahov Tomáš Palovský.

Zákaz reprezentovať už implementovali Česi, Švédi či Fíni.

Kauzu sme riešili už na konci augusta:

Súvisiace články