Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hokejistky dostali certifikát Guinessovej knihy za rekordný výsledok 82:0
Zdielať na

Hokejistky dostali certifikát Guinessovej knihy za rekordný výsledok 82:0

Zdroj: ilustračná

Slovenky dosiahli rekordné víťazstvo ešte 6. septembra v predolympijskej kvalifikácii v lotyšskej Liepaji proti Bulharsku

V stredu 28. októbra dostali oficiálny certifikát o tomto úspechu. "Chceme oficiálne predstaviť certifikát, ktorý nám prišiel od predstaviteľov Guinnessovej knihy rekordov. Toto víťazstvo je zapísané v historických tabuľkách IIHF a je to aj slovenský rekord. Je to jedinečná vec, ktorou sa môže slovenský hokej pochváliť," povedala manažérka ženskej reprezentácie Ľubomíra Kožanová.

Slovenky dosiahli rekordné víťazstvo ešte 6. septembra v predolympijskej kvalifikácii v lotyšskej Liepaji. Na góloch sa vtedy podieľalo priamo 14 hráčok a najlepšou strelkyňou zápasu bola Jana Čulíková s desiatimi presnými zásahmi. "Samozrejme, že sa na ten zápas pamätám. Boli sme sami prekvapené, ako to do tej bránky padalo, dali sme gól zo všetkého, čo išlo na bránku," dodal kapitánka Zuzana Moravčíková. Práve táto výhra odštartovala úspešné ťaženie za postupom na zimné olympijské hry, keď si už pred záverečnými súbojmi vybojovali účasť v novembrovej kvalifikácii o postup do Vancouveru. V nej sa im taktiež obzvlášť darilo, keď zdolali rankingovo vyššie súperky z Nemecka a Kazachstanu a zaistili si premiérovú účasť na ZOH.