Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Novým kormidelníkom HC Košice sa stal Rostislav Čada
Zdielať na

Novým kormidelníkom HC Košice sa stal Rostislav Čada

Prvou prekážkou trénera budú liptáci

Čada sa do Košíc vracia, v sezóne 2007/08, keď bol jeho asistentom práve Tomko, priviedol HC k strieborným medailám. A hoci bol o neho záujem aj naďalej, uprednostnil vtedy ponuku švajčiarskeho Ambri Piotta. "Nebolo to ľahké rozhodovanie. Uvažoval som len nad košickou ponukou a tou z Ambri Piotta, kde som dosiahol najväčšie úspechy. Zamiloval som si aj Košice a tak to bolo pekelne ťažké rozhodovanie," vyjadril sa staronový tréner o tomto svojom vtedajšom kroku.

"S pánom Čadom sme sa skontaktovali len tento týždeň," povedal generálny manažér HC Juraj Bakoš a pokračoval: "Pre neho sme sa rozhodli z toho dôvodu, že sme chceli trénera, ktorý dobre pozná tunajšie pomery a pozná mužstvo. Pri jeho predchádzajúcom krátkom pôsobení pri našom tíme sme mali možnosť navzájom sa otestovať. Aj preto sme mu ponúkli dlhodobú zmluvu až do roku 2013, pretože chceme, aby mal možnosť v našom klube pracovať koncepčne."

Rostislav Čada povedie HC už v piatkovom zápase 8. kola v Liptovskom Mikuláši a hlavne v nedeľu v šlágri 9. kola proti Slovanu. Práve na jeho lavičke sedel Čada v úlohe hlavného kouča predtým než ho po jeho predčasnom konci v Bratislave cez Brno zlanárili prvý raz Košice. Realizačný tím zostáva zatiaľ nezmenený, jeho asistentom bude Pavel Hulva. "Pre krátkosť času sme toto zatiaľ neriešili a je na trénerovi Čadovi, aký realizačný tím si vyberie," uzavrel Juraj Bakoš.