Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hokejistom roka sa po šiestykrát stal Zdeno Chára. Dorovnal tak Mariána Hossu
Zdielať na

Hokejistom roka sa po šiestykrát stal Zdeno Chára. Dorovnal tak Mariána Hossu

Hokejistom roka sa po šiestykrát stal Zdeno Chára

BRATISLAVA / Zdeno Chára sa stal šiestykrát v kariére najlepším slovenským hokejistom sezóny. Vyrovnal tak rekord svojho bývalého reprezentačného spoluhráča Mariána Hossu.

Zdeno Chára ako kapitán priviedol Boston až do finále NHL a odohral ho so zlomenou čeľusťou. Hoci medvede proti bluesmanom zo St.Louis napokon neuspeli, už teraz je jasné, že Chárova 33-ka bude visieť pod strechou TD Garden, domovskej arény Bostonu.

Chára sa pre zdravotné problémy na včerajšom galavečere osobne nezúčastnil, ale zo zámoria poslal aspoň videopozdrav. "Priznám sa, ocenenie ma trošku prekvapilo, ale nesmierne si to vážim a som veľmi vďačný," dodal. 

Oprávnenosť Chárovej voľby podporili aj najlepší útočník sezóny Tomáš Tatar, ktorý strelil za Montreal 25 bodov a tiež aj najlepší obranca Erik Černák. Ten v drese Tampy odohral skvelú sezónu, trochu pokazenú neúspechom v play off. 

"Je to absolútne vodca Bostonu, je to určite slovenská hokejová legenda, ktorá je hrubým písmom zapísaná v NHL" dodal na adresu Cháru Tomáš Tatar.  "Určite si to zaslúži za tú jeho sezónu, za tú jeho prácu, ktorú dáva do toho hokeja a môžu byť radi, že majú takého kapitána," verí Erik Černák. 

Viac z boja o Stanley Cup Boston - St.Louis vo videu: 

Súvisiace články