Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hokejisti Slovana končia v KHL. Budú hrať v domácej lige
Zdielať na

Hokejisti Slovana končia v KHL. Budú hrať v domácej lige

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Hokejový klub Slovan Bratislava končí v KHL a v ďalšej sezóne bude štartovať v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži - Tipsport lige. V pondelok večer o tom informoval člen predstavenstva HC Slovan Juraj Široký mladší.

"Investor sa nám nepotvrdil, na budúcu sezónu sa prihlásime do extralige. V KHL sme informovali, že sme záležitosti nedotiahli tak, aby sme splatili potrebné veci v predpísanom termíne. Hovoril som už aj s prezidentom SZĽH pánom Kohútom, aby sme začali proces návratu do našej najvyššej súťaže," povedal člen predstavenstva HC Slovan Juraj Široký mladší.

Slovan Bratislava by rád zostal na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, musí však vyplatiť dlh mestu Bratislava, ktoré prevádzkuje arénu. Podmienkou návratu do najvyššej slovenskej súťaže je vyplatenie záväzkov voči hráčom, ktoré si klub priznáva. Slovan má mať sľúbenú finančnú injekciu, ktorá by mu umožnila jeho presun do Tipsport ligy. "Upracte si situáciu a možno sa o rok vrátite," prezradil Široký ml. reakciu vedenia KHL po správe, že sa "belasí" neprihlásia do nadnárodnej súťaže.

Bez trénera a zmlúv

Slovan musí podať prihlášku do najvyššej slovenskej súťaže do konca mája, na plnenie licenčných podmienok bude mať čas do stanoveného neskoršieho termínu. "Belasí" aktuálne nemajú podpísané zmluvy s hráčmi a nemajú ani trénera, na extraligu musia vyskladať úplne nový káder. "Veľmi sme chceli a uverili sľubom možného investora, z ktorých napokon vzišlo. Z toho som veľmi sklamaný," doplnil Široký ml.

Slovan Bratislava naposledy hral v slovenskej extralige v sezóne 2011/2012, s domácou súťažou sa lúčil ziskom titulu. V KHL potom absolvoval sedem ročníkov. Dvakrát sa mu podarilo prebojovať do play-off nadnárodnej ligy.

Súvisiace články