Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Hossa sa nedohodol v Atlante, pripravuje sa na 2 možnosti
Zdielať na
Hokej

Hossa sa nedohodol v Atlante, pripravuje sa na 2 možnosti

Zdroj: wikipedia.org

Marián Hossa sa nedohodol so svojím súčasným zamestnávateľom v NHL Atlanta Thrashers na novom kontrakte a očakáva sa, že v najbližšom čase bude vymenený do iného klubu.

Marián Hossa sa nedohodol so svojím súčasným zamestnávateľom v NHL Atlanta Thrashers na novom kontrakte a očakáva sa, že v najbližšom čase bude vymenený do iného klubu.

Možnosť podržať si vlani stobodového slovenského útočníka v Atlante definitívne padla po piatkovom stretnutí hráča s generálnym manažérom a trénerom mužstva Donom Waddellom v Toronte. V sobotu to už potvrdil aj tento funkcionár.

"Neverím, že sa dohodneme. Je správny chlap, máme skvelé vzťahy, ale toto je aj o biznise. Vie, čo môže čakať. Máme ešte pár dní čas, uvidíme, aké ponuky prídu. Záujem je z mnohých strán," povedal Waddell, ktorého doplnil aj Marián Hossa: "S Donom máme dobré vzťahy od môjho príchodu do mužstva. Vždy chcel len to dobré. Mám len dve možnosti. Ostanem alebo pôjdem ďalej. Pripravujem sa na obe alternatívy."

Prestupové obdobie v NHL sa končí najbližší utorok a jeho prípadný presun do iného mužstva bude závisieť aj od toho, akým smerom povedú kroky iných žiadaných hráčov na trhu, napríklad Švéda Matsa Sundina. Na zozname uchádzačov o služby 29-ročného Hossu je zrejme najvyššie Montreal Canadiens.

Podľa denníka La Presse už "Habs" údajne objednali oblečenie v klubových farbách pre Hossu, čo však ešte nemusí znamenať, že je ruka v rukáve. V súvislosti s rodákom zo Starej Ľubovne sa spomínajú aj Detroit Red Wings, Ottawa Senators, Boston Bruins a San Jose Sharks, nie je vylúčené ani pôsobenie v Pittsburghu či Dallase. Všeobecne sa očakáva, že Hossa zamieri do klubu, ktorý bude mať šancu získať v tejto sezóne Stanley Cup.

Hossovi po sezóne končí platný kontrakt na 7 miliónov dolárov, Atlanta mala záujem o predĺženie, hráč však chce byť súčasťou víťazného tímu. Aj preto by najradšej počkal na leto. Na druhej strane Thrashers ho môžu stratiť bez náhrady, a preto sa budú snažiť pravdepodobne o rýchlu výmenu.

"V piatok sme si viaceré veci vysvetlili, aj preto som sa s ním chcel stretnúť. Hľadáme najprijateľnejšiu alternatívu. Možno u nás dohrá sezónu, možno odíde inde," dodal Waddell.

Zdielať na