Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Róbert Petrovický sa rozlúčil 2 gólmi
Zdielať na
Hokej

Róbert Petrovický sa rozlúčil 2 gólmi

Zdroj: SITA/AP/Gene J. Puskar

Petrovický odohral posledný duel vo vítkovickom drese pred avizovaným odchodom do švédskeho druholigového Leksandu

Slovenský hokejový reprezentant a hráč HC Vítkovice Róbert Petrovický bol hlavnou hviezdou piatkového stretnutia 11. kola proti Litvínovu, keď sa na víťazstve domácich 4:3 po predĺžení podieľal dvoma gólmi a jednou asistenciou.

V predchádzajúcom ligovom dueli s Pardubicami mal starší z bratov Petrovických rovnako bilanciu v produktivite 2+1.

Pre 33-ročného skúseného útočníka to bol v piatok posledný duel pred už dávnejšie avizovaným odchodom do švédskeho druholigového klubu Leksand. Za svoje výkony vo vítkovickom drese zožal v piatok večer búrlivé ovácie od fanúšikov z hľadiska.

"Robo je výnimočný hokejista i človek, takýto hráč sa bude ťažko nahradzovať. Po jeho odchode sa chlapci budú musieť viac snažiť, tím sa musí dať dokopy," cituje slová vítkovického trénera Miroslava Fryčera sobotňajšie vydanie českého denníka Sport.

"Bol som na správnom mieste. Tak ako mi to pred piatimi, desiatimi zápasmi nešlo, tak to teraz ide," uviedol po piatkovom zápase Róbert Petrovický a pokračoval: "A moje tri kanadské body? My sme získali do tabuľky len dva, tie sú dôležitejšie ako moje štatistiky. Radšej by som bral tri body pre tím, ale proti Litvínovu to bol taký zvláštny duel - tichý, bez energie. Z našej i súperovej strany, sám neviem prečo."

Na otázku, ako sa teší na účinkovanie v Leksande, Róbert Petrovický pre český denník Sport dodal: "Rád by som vo Vítkoviciach ešte zostal, ale už musím ísť. Odchádzam do Trenčína, odlietam z Viedne a v nedeľu by som mal vo Švédsku nastúpiť na prvý duel za Leksand. Každému vo Vítkoviciach podám ruku a budem dúfať, že sa s chlapcami ešte uvidím. Zobrali ma medzi seba, je tu výborná partia. Toto som nezažil šestnásť rokov, čo som pôsobil v zahraničí. Česko stále neberiem ako cudzinu, bola to pre mňa skvelá skúsenosť, som všetkým vďačný."

Výsledok - piatok - 11. kolo:

HC Vítkovice Steel - HC Litvínov 4:3 po predĺžení (2:2, 1:0, 0:1 - 1:0)

Góly: 6. a 18. Róbert Petrovický, 34. Tomášek, 61. Weissmann (Róbert Petrovický) - 3. a 53. Hranáč, 7. R. Reichel, 3284 divákov

Zdielať na