Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Powerplay na záver domácim nevyšla
Zdielať na
Hokej

Powerplay na záver domácim nevyšla

Zdroj: www.hokejzilina.sk

MsHK Žilina - HK Aquacity ŠKP Poprad 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Žilinčania v treťom zápase v rade s tímom z východného Slovenska začali aktívnejšie. Mali niekoľko streleckých príležitostí a dokonca v 7. min krátku výhodu presilovky piatich proti trom.

Inkasovali však pri vylúčení Kučného, keď Jasovský po 49 sekundách početnú prevahu využil - 0:1. Úvod druhého dejstva patril opäť domácim, ktorí roztočili pred mladým popradským brankárom Melicherčíkom doslova kolotoč, ale gól sa im vsietiť nepodarilo.

Prišla 23. min a boli to Popradčania, ktorí opäť po chybe v zadných radách Žiliny vsietili druhý gól - 0:2. Žilinčania pridali, strely Jánoša, Drábeka aj Parouleka však zostali bez gólového efektu. Presadili sa až v závere druhej tretiny, keď pri vylúčení Jabrockého na modrej stojaci "obranca " Jánoš vsietil kontaktný gól.

Úvod záverečného dejstva výborne vyšiel domácemu mužstvu, keď Kontšek v 43. min využil presnú prihrávku Krajčiho - 2:2. O 34 sekúnd už Poprad opäť viedol, Vrbata strelou z ľavého kruhu vymietol pavučinu Lacovej bránky - 2:3. Obaja súperi mali následne šancu na strelenie gólu pri početnej výhode, ale neuspeli. Tridsať sekúnd pred treťou sirénou odišiel M. Laco na striedačku a počas powerplay dal bodku za stretnutím druhým gólom v zápase Vrbata.

MsHK Žilina - HK Aquacity ŠKP Poprad 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Góly: 39. Jánoš (Fadrný, P. Mikuš), 43. Kontšek (Krajči, Pulpán) - 16. V. Král (Jasovský, Dora), 23. Jasovský (Halaj, V. Král), 44. D. Vrbata (Jarolín, A. Kroták), 60. D. Vrbata (A. Kroták, Jarolín

Vylúčení: 4:8 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - M. Valach, Gašparík, 1695 divákov

Zdielať na