Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Najlepšia futbalistka sveta kráča po stopách Beckhama do Los Angeles
Zdielať na
Hokej

Najlepšia futbalistka sveta kráča po stopách Beckhama do Los Angeles

Zdroj: Jason Gulledge/ilustračné

Marta, ktorá bola najlepšou strelkyňou tohtoročného svetového šampionátu v Číne a minulý rok získala trofej FIFA pre najlepšiu hráčku sveta, by mala zarábať 1,5 až dva milióny dolárov ročne.

Americký futbalový klub Los Angeles Galaxy sa pravdepodobne bude čoskoro pýšiť nie len Davidom Beckhamom, ale i najlepšou futbalistkou sveta. Brazílčanka, hrajúca pod menom Marta vo švédskom klube, sa podľa agentúry SID chystá vykročiť v stopách najlepšie plateného futbalistu sveta.

V Los Angeles majú pre ňu pripravenú zmluvu, ktorá sa síce nemôže rovnať tej, akú dostal Beckham, ale vo svete ženského futbalu znamená prelom. Marta, ktorá bola najlepšou strelkyňou tohtoročného svetového šampionátu v Číne a minulý rok získala trofej FIFA pre najlepšiu hráčku sveta, má zarábať 1,5 až dva milióny dolárov ročne.

Vo švédskom klube Umea má šesť tisíc eur mesačne, a tak niet divu, že ponuku zo zámoria označila za zaujímavú. V Los Angeles s ňou majú veľké plány. V roku 2009 má totiž v USA, kde je ženský futbal pomerne populárny, vzniknúť nová profesionálna súťaž a dvadsaťjeden ročná Brazílčanka by mohla byť jej hlavnou hviezdou.

Fanúšikovia švédskeho klubu sa však so stratou svojej obľúbenej hráčky nechcú zmieriť. Dokonca vraj usporiadali zbierku, aby ju v Umee udržali. "Nikto naše mesto nepreslávil tak ako ona. Len vďaka nej sme tento rok boli štyridsať hodín v televízii," povedal jeden z organizátorov zbierky.

I samotná Marta povedala, že si na chladnom severe zvykla. Našla tam vraj nový domov a pilne sa učí švédsky. "Ale miliónu dolárov nemôžeme konkurovať," povzdychol si predseda švédskeho klubu Roland Arnqvist.

Zdielať na