Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Kanaďania bez Perryho či Subbana, ale s Thorntonom
Zdielať na

Kanaďania bez Perryho či Subbana, ale s Thorntonom

TORONTO / V konečnej nominácii hokejistov Kanady na Svetový pohár v Toronte (17. 9. - 1. 10.) figuruje až deväť hráčov, ktorí nezískali zlaté medaily na ZOH 2014 v Soči.

K pôvodne nominovanej šestnástke hráčov vo vopred stanovenom termíne pribudli útočníci Matt Duchene (Colorado), Claude Giroux (Philadelphia), Brad Marchand (Boston Bruins) a Joe Thornton (San Jose Sharks) a obrancovia Brent Burns (San Jose), Jake Muzzin (Los Angeles) a Alex Pietrangelo (St. Louis). Do nominácie sa nedostal napríklad Corey Perry (Anaheim), kapitán čerstvých majstrov sveta z Moskvy a zároveň nový prírastok do prestížneho Triple Gold Clubu. Na prestížnom podujatí sa nepredstaví ani jeden z dlhodobo najlepších obrancov NHL P. K. Subban (Montreal).

Hráči, ktorí nemajú zlato zo Soči, sú Brent Burns, Claude Giroux, Brad Marchand, Jake Muzzin, Joe Thornton, Steven Stamkos a Tyler Seguin a tiež brankári Corey Crawford a Braden Holtby. Pre všetkých to bude premiéra na top hokejovom podujatí s výnimkou 36-ročného Thorntona, ktorý bol členom zlatého tímu z Vancouveru 2010 a tiež zo Svetového pohára 2004.

Kanaďania sa na Svetovom pohári predstavia v A-skupine spoločne s Američanmi, Čechmi a tímom Európy. Turnaj sa pre nich začne v sobotu 17. septembra súbojom s českými hokejistami.

Konečná 23-členná nominácia Kanady na Svetový pohár 2016:

Brankári: Corey Crawford (Chicago Blackhawks), Braden Holtby (Washington Capitals), Carey Price (Montreal Canadiens)
Obrancovia: Drew Doughty (Los Angeles Kings), Duncan Keith (Chicago Blackhawks), Marc-Edouard Vlasic (San Jose Sharks), Shea Weber (Nashville Predators), Brent Burns (San Jose), Jake Muzzin (Los Angeles), Alex Pietrangelo (St. Louis)
Útočníci: Jamie Benn, Tyler Seguin (obaja Dallas Stars), Patrice Bergeron (Boston Bruins), Jeff Carter (Los Angeles Kings), Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins), Ryan Getzlaf (Anaheim Ducks), Steven Stamkos (Tampa Bay Lightning), John Tavares (New York Islanders), Jonathan Toews (Chicago Blackhawks), Matt Duchene (Colorado), Claude Giroux (Philadelphia), Brad Marchand (Boston Bruins), Joe Thornton (San Jose Sharks)