Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Slováci na MS 2017 v Kolíne so Švédmi a Rusmi
Zdielať na

Slováci na MS 2017 v Kolíne so Švédmi a Rusmi

PARÍŽ / KOLÍN NAD RÝNOM / Hokejisti Slovenska budú na majstrovstvách sveta 2017 bojovať v kolínskej základnej A-skupine v spoločnosti Ruska, USA, Švédska, Nemecka, Lotyšska, Dánska a Talianska.

V "béčku" v Paríži sa predstavia obhajcovia zlata Kanaďania, ďalej Fíni, Česi, Švajčiari, Bielorusi, Nóri, Francúzi a Slovinci. Šampionát v Nemecku a vo Francúzsku sa uskutoční 5. - 21. mája 2017. Informácie priniesla internetová stránka Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

Oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja už zverejnil aj navrhovaný program tímu SR na budúcoročnom šampionáte. Podľa neho by Slováci začali svoju púť turnajom opäť zápasom proti nováčikovi, v sobotu 6. mája 2017 by mohli o 16.15 h hrať proti Talianom. Nasledoval by nedeľňajší večerný súboj proti Lotyšom, po dni voľna potom v utorok 9. mája duel proti Dánom a o deň neskôr proti Nemcom. Záverečné tri stretnutia by slovenská reprezentácia odohrala proti favoritom - v sobotu 13. mája proti ruskej "zbornej", o deň neskôr proti Američanom a účinkovanie v A-skupine by uzavrela súbojom proti výberu Švédska v utorok 16. mája.

V porovnaní s tohtoročným svetovým šampionátom, ktorý absolvovali Slováci v Petrohrade, čakajú na tím spod Tatier opäť výbery USA a Nemecka. Proti ďalším piatim súperom tím SR na MS 2016 nehral. Rusi, Švédi, Lotyši a Dáni sa totiž predstavili v základnej A-skupine v Moskve a Taliani budú o rok na šampionáte nováčikmi.

Slovenská hokejová reprezentácia odohrala svoje zápasy v nemeckom Kolíne nad Rýnom aj na svetovom šampionáte v roku 2010, v základnej skupine zdolala Bielorusko, Kazachstan a prehrala s Ruskom, v nadstavbovej E-skupine podľahla Dánsku, Nemecku aj Fínsku a na MS obsadila konečné 12. miesto.

V kolínskej Lanxess Arene s kapacitou 18 500 miest sa uskutoční 34 zápasov vrátane semifinále aj duelov o medaily. Parížska hala Bercy (14 500 miest) bude dejiskom 30 stretnutí vrátane dvoch štvrťfinále. Z Kolína do francúzskej metropoly to rýchlovlak Thalys zvládne za približne 3,5 hodiny. Presný program zápasov zverejní IIHF neskôr. Maskotmi MS 2017 sú svetoznáme postavičky Galov Asterix a Obelix. Organizátori už v súčasnosti predávajú prvé balíčky vstupeniek na šampionát.

Zloženie základných skupín hokejových MS 2017:

A-skupina (Kolín nad Rýnom/Nem.): Rusko, USA, Švédsko, Slovensko, Nemecko, Lotyšsko, Dánsko, Taliansko
B-skupina (Paríž/Fr.): Kanada, Fínsko, Česko, Švajčiarsko, Bielorusko, Nórsko, Francúzsko, Slovinsko

Navrhovaný program zápasov slovenskej hokejovej reprezentácie na MS 2017:
sobota 6. mája: Slovensko - Taliansko (16.15)
nedeľa 7. mája: Slovensko - Lotyšsko (20.15)
utorok 9. mája: Slovensko - Dánsko (20.15)
streda 10. mája: Slovensko - Nemecko (20.15)
sobota 13. mája: Slovensko - Rusko (16.15)
nedeľa 14. mája: Slovensko - USA (16.15)
utorok 16. mája: Slovensko - Švédsko (12.15)