Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Slovanu sa doma nedarí. S moskovským Spartakom prehral 2:5
Zdielať na

Slovanu sa doma nedarí. S moskovským Spartakom prehral 2:5

BRATISLAVA / Hráči Slovana Bratislava prehrali v sobotňajšom domácom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) so Spartakom Moskva 2:5.

Zverenci trénera Miloša Říhu mali v tomto súboji viacero šancí, ale gólmana Engrena prekonali iba dvakrát.

Skóre duelu otvoril už v 59. sekunde zápasu Klimenko, ktorý využil zaváhanie domáceho gólmana Garnetta pri rozohrávke puku. V III. tretine Spartak pridal ďalšie dva góly, do streleckej listiny sa zapísali Levickij a Genoway. Surový potom síce skorigoval, ale Genoway pridal presný zásah. L. Nagy potom svojím prvým tohtosezónnym gólom znížil na 2:4, ale definitívnu podobu výsledku dal v 58. min Radil.

Slovan má z desiatich tohtosezónnych stretnutí v KHL na svojom konte 15 bodov a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 8. miesto. Najbližšie sa "belasí" predstavia v pondelok 21. septembra o 19.30 h doma proti Dinamu Riga.

Kontinentálna hokejová liga (KHL):

HC Slovan Bratislava - Spartak Moskva 2:5 (0:1, 0:0, 2:4)
Góly: 47. Surový, 56. L. Nagy (Švarný, Jeglič) - 1. Klimenko, 45. Levickij (Ipatov), 47. Genoway (Bodrov), 54. Genoway (Klimenko), 58. Radil (Šafigulin)
Vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Beľajev (Rus.), Odiňš (Lot.) - Gordenko, Tomilov (obaja Rus.), 9329 divákov

Slovan: Garnett - F. Novák, Barker, Starosta, Švarný, Sersen, V. Mihálik, L. Kozák - Kašpar, V. Nedorost, L. Nagy - Jeglič, Tičar, A. Šťastný - Surový, Viedenský, Bartovič - Lušňák, Protaseňa, Skalický
Spartak Moskva: Engren - Gilroy, Korobov, Genoway, Jermakov, Baldajev, Tatalin, Ablajev, Toluzakov - Radil, Šafigulin, Leščenko - Potapov, Bodrov, Klimenko - Ipatov, Voronin, Levickij - I. Radulov, Vasiliev, A. Krutov

Začiatok duelu domácim nevyšiel. Gólman Garnett vyhodil puk iba na hokejku Klimenka a ten nemal problém poslať ho do odkrytej bránky - 0:1. Slovan mal potom výhodu presilovej hry, ale pri vylúčení Radila sa domácim nepodarilo skórovať. Potom putovali na "lavicu hanby" Starosta a Barker, ich dvojminútové tresty Spartak nevyužil na druhý presný zásah. V poslednej minúte úvodného dejstva mali "belasí" šťastie, keď Leščenko trafil hornú žŕdku ich bránky.

V druhej časti sa neujal presilovkový pokus V. Nedorosta ani príklep Barkera. V 36. min pretlačil puk do bránkoviska hostí Protaseňa, ale ani z tejto šance Slovan nevyťažil vyrovnávajúci gól. O niekoľko sekúnd neskôr tiesnený V. Nedorost nepremenil prienik pred bránku súpera.

V tretej dvadsaťminútovke sa Spartaku podarilo v rýchlom slede streliť dva góly: Sersenom nepokrytý Levickij využil prihrávku Ipatova z pravej strany a Genoway zužitkoval zadovku Bodrova spoza bránky. Na opačnej strane Surový skorigoval z tesnej blízkosti, jeho presný zásah musela potvrdiť videocentrála v Moskve. Štvrtý gól hostí pridal v 54. min po chybe obrancu Mihálika bek Genoway, za Slovan zdramatizoval zápas prvým tohtosezónnym gólom L. Nagy. Definitívnu podobu výsledku dal český legionár v moskovskom tíme Radil.

Súvisiace články