Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nemečkovci chcú zmeniť stanovy. Ale až na júnovom kongrese!
Zdielať na

Nemečkovci chcú zmeniť stanovy. Ale až na júnovom kongrese!

BRATISLAVA / Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) na svojom stredajšom zasadnutí odsúhlasil stanovisko, na základe ktorého na najbližšiu Radu SZĽH predloží návrh na zmenu stanov tejto organizácie v súvislosti s voľbou orgánov i prezidenta.

"Návrh bude orientovaný tak, aby nového prezidenta volili výlučne členovia zväzu a kluby," uviedol v stredu popoludní súčasný prezident SZĽH Igor Nemeček. Podľa šéfa slovenského hokeja chce VV SZĽH presadiť zmenu stanov aj v prípade, ak by neprešiel pripravovaný zákon o športe. "Ak tie stanovy budú schválené, bude možný mimoriadny kongres," dodal Nemeček, ktorý ďalej uviedol, že VV SZĽH odprezentuje pripravované nové projekty v najbližšom období.

Prezident SZĽH pripojil aj svoj osobný názor v súvislosti so súčasnou situáciou v slovenskom hokeji. "Pre hokej pracujem 17 rokov a vždy som pre tento šport odvádzal maximum. Nemám sa za čo hanbiť. Všetkým priaznivcom a reprezentantom sa kedykoľvek môžem pozrieť do očí. Už nejaký čas som pod paľbou útokov a toto je už veľa, už to nemôžem akceptovať. Pod tlakom je celý šport. Za vrchol urážky a svinstva považujem, že negatívna atmosféra sa preniesla aj na nového reprezentačného kouča Zdena Cígera," povedal Nemeček.

Súvisiace články