Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Slovan vyhral? Všetci mali husiu kožu vďaka fanúšikom
Zdielať na

Slovan vyhral? Všetci mali husiu kožu vďaka fanúšikom

BRATISLAVA / Mnohí si spomínajú na skvelé zábavy počas postupových osláv v play off slovenskej extraligy. Na ľade sme zažili gólmana Hoviho v nákupnom košíku...A včera to takisto pôsobilo, akoby Slovan niečo vyhral.

Hráči Slovana Bratislava síce prehrali posledný duel v základnej časti Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) s Jokeritom Helsinki 2:3 po predĺžení a nepostúpili do play-off, no od fanúšikov sa dočkali poďakovania v podobe elektrizujúcej atmosféry počas utorkového duelu a skandovaným potleskom postojačky po skončení zápasu.

Sersen: bolo to fantastické

Pre "belasých" sa v utorok skončila sezóna 2014/2015 a je možné, že to bol pre nich aj posledný duel v KHL. Už dlhšie sa totiž hovorí o ich odchode.

"Bolo to niečo fantastické. Cítil som sa, ako keby sme niečo vyhrali. Nie nadarmo hovoríme, že máme najlepších fanúšikov v lige. Povzbudzovali nás počas celej sezóny a aj keď sa nám nedarilo, tak boli s nami. Proti Jokeritu to len potvrdili. Škoda, že sme im nemohli darovať víťazstvo, veľmi sme to chceli. Záver bol fantastický, mal som z toho husiu kožu," priznal po stretnutí obranca Michal Sersen, dlhoročná defenzívna opora Bratislavčanov.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Gelnice neskrýva, že celá sezóna Slovana bola nevydarená. "Nebolo to ružové, celá sezóna nám nevyšla. Všetci si to uvedomujeme. Často sme boli na ľade lepší tím, no nedokázali sme to dotiahnuť do víťazného konca. Diali sa isté veci aj mimo ľadu a skĺbilo sa viac faktorov. Všetko spolu súviselo a potom už aj psychika hráčov nefungovala tak, ako má. Bola to kostrbatá sezóna, ale už je to za nami. Človek si povie, že to je len šport, ale na druhej strane je to veľká škoda. Tento tím mal na viac, ako to vyzerá po základnej časti, keď v tabuľke Západnej konferencie sme suverénne poslední. Mohlo to vyzerať úplne inak," myslí si Michal Sersen.

Odchod z KHL nekomentuje

V poslednom období sa často hovorí o odchode Slovana z KHL, no skúsený bek to nechce veľmi komentovať. "Nie je to v mojej kompetencii, nebudem to riešiť. Uvidíme, čo bude ďalej. Bol by som veľmi rád, keby KHL v Bratislave pokračovala. A nielen ja. Je pravda, že sme v kabíne mali stretnutie so šéfom klubu Jurajom Širokým. Viac o tom nebudem hovoriť, nechám to na druhú stranu," poznamenal vicemajster sveta z Helsínk 2012.

Napriek fyzicky aj psychicky náročnej sezóne nemyslí Michal Sersen len na oddych a už nasledujúci ročník, po krátkej pauze chce zabojovať o miestenku v slovenskej reprezentácii na májové majstrovstvá sveta. "Príprava sa začne oficiálne až koncom marca. Teraz si musíme trochu oddýchnuť, pretože v poslednom čase toho bolo naozaj dosť. Telo zrelaxuje a potom ideme na to," dodal.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články