Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Višňovský rozhodol zápas s Chicagom. Víťazný gól Pánika
Zdielať na

Višňovský rozhodol zápas s Chicagom. Víťazný gól Pánika

NEW YORK / Slovenskí hokejisti Richard Pánik a Ľubomír Višňovský strelili víťazné góly svojich tímov v sobotňajších zápasoch NHL.

V trinástich dueloch sa predstavili desiati Slováci, bodoval aj Zdeno Chára.

Brankár New Yorku Islanders Jaroslav Halák kryl 23 striel pri víťazstve 3:2 nad Chicagom. Ostrovania ukončili sériu prehier na hodnote tri vďaka víťaznému zásahu Ľubomíra Višňovského, ktorý odohral vyše 20 minút a vyhlásili ho za prvú hviezdu súboja. Chicago dvakrát viedlo, ale Višňovského strela z 52. min, jeho druhá gólová v sezóne, ukončila osemzápasovú sériu Blackhawks bez prehry. Marián Hossa odohral v drese zdolaných 16:20 min a na Haláka vyslal tri strely.

Gól Richarda Pánika dostal označenie víťazný v zápase Toronta s Detroitom (4:1). Pánik si v nájazde vychutnal českého brankára Red Wings Petra Mrázka. Okrem šiesteho presného zásahu v ročníku sa stihol Martinčan počas necelých deviatich minút na ľade aj pobiť s Brendanom Smithom. "Nečakal som, že sa dostanem do brejku. Zrazu som mal puk na hokejke a snažil som sa s ním niečo urobiť. Trochu mi ušiel, ale skončil v bránke. Neustále sa snažím hrať čo najlepšie, aj keď nedostanem na ľade veľa priestoru. Dúfam, že budem naďalej produktívny. A bitka? Blížil sa koniec zápasu, trochu sme si to rozdali," uviedol po stretnutí Pánik, ktorý dostal od spoluhráčov putovnú vestu pre najlepšieho z nich. Detroit prehral tretí duel v sérii a druhý s Maple Leafs v krátkom čase. Tomáš Tatar bol so šiestimi strelami najaktívnejším vo svojom tíme.

sita

Súvisiace články