Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Hašek medzi legendami. Uviedli ho do Siene slávy
Zdielať na

Hašek medzi legendami. Uviedli ho do Siene slávy

Zdroj: SITA

TORONTO / V zámorskej NHL sa v noci hral iba jeden zápas. A to preto, že v Toronte sa konala tradičná slávnosť. Do Siene slávy najlepšej hokejovej ligy na svete uvádzali štyroch legendárnych hokejistov.

Tejto cti sa dostalo Mikeovi Modanovi, historicky najproduktívnejšiemu útočníkovi v NHL, ktorý sa narodil v Spojených štátoch.

Do Siene slávy uviedli aj obrancu Roba Blakea, ktorý sa môže pýšiť členstvom v prestížnom Triple Gold Clube - má totiž zlato z olympiády, majstrovstiev sveta a vyhral aj Stanleyho pohár.

Rovnakú bilanciu dosiahol aj tretí nominovaný Peter Forsberg, prototyp dokonalého útočníka s čuchom na góly, ktorý sa nebál ani tvrdej hry do tela. "Je mi cťou byť po Sundinovi a Salmingovi tretím švédskym hokejistom v Sieni slávy. Boli to moje vzory a dnes som hrdý na to, že som v ich spoločnosti," vyhlásil.

SITA

Medzi vyvolených sa dostal aj famózny brankár Dominik Hašek, ako prvý Čech v histórii. Olympijský víťaz z Nagana a víťaz Stanleyho pohára v drese Detroitu. "Otec mi vyrobil prvý výstroj a v tom okamihu som vedel, že budem brankárom. Mal som šťastie na skvelých ľudí okolo seba, trénerov aj spoluhráčov," povedal.

Do Siene slávy uviedli aj zosnulého trénera Pata Burnsa a bývalého rozhodcu Billa McCrearyho.