Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
V Donecku vyhorel hokejový štadión
Zdielať na

V Donecku vyhorel hokejový štadión

Zdroj: SITA

DONECK / Nepríjemná udalosť zasiahla v utorok ráno ukrajinský klub Donbas Doneck z Kontinentálnej hokejovej ligy. Do Družba Areny sa v noci vlámali ozbrojení rebeli. Športovú halu vykradli a následne podpálili.

Hasiči dostali informáciu o požiari o piatej hodine ráno miestneho času. So živlom bojovali na ploche približne 300 štvorcových metrov. Na jeho likvidácii sa podieľalo devätnásť zariadení špecializovanej techniky. Video zverejnila ruská televízia RT a objavilo sa na kanáli YouTube.com.

"V noci z 26. na 27. mája sa ozbrojené osoby vlámali do arény Družba. Spútali ochrankárov, odniesli si kancelársku aj komunikačnú techniku či plazmové obrazovky. Z predajne fanshopu ukradli trezor a vzali si aj služobné automobily Donbasu. Všetko zavŕšili podpálením interiéru," uvádza sa v správe na webe Donbasu Doneck.

Podľa vedenia klubu ide o cynický a nehanebný čin, ktorý zasiahol celú hokejovú komunitu aj klub reprezentujúci Ukrajinu v jednej z najlepších hokejových líg na svete - KHL.

Majstrovstvá sveta

"Mnoho rokov bola Arena Družba pre obyvateľov Donecka symbolom športových víťazstiev. Konali sa tu súťaže v ľahkej atletike, basketbalové zápasy a ďalšie kultúrne či športové akcie. V hale sa pripravujú aj mladí hokejisti HK Donbas," píše hcdonbass.com.

Pred niekoľkými dňami aréna získala právo hostiť A-skupinu I. divízie majstrovstiev sveta v hokeji. Klub apelujeme na všetkých, ktorí ešte sympatizujú s rebelmi terorizujúcimi východnú Ukrajinu, aby sa zamysleli, či takúto budúcnosť chcú pre seba a svoje deti.