Oblačno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Višňovský už začal s korčuliarskymi tréningami
Zdielať na

Višňovský už začal s korčuliarskymi tréningami

NEW YORK / Slovenský hokejista Ľubomír Višňovský začal s korčuliarskymi tréningami. Kým tím New York Islanders absolvuje šesťzápasovú šnúru na klziskách súperov, 37-ročný obranca korčuľuje v New Yorku v hale na Long Islande.

Informujú o tom denník Newsday a lokálna verzia webu CBS. Zatiaľ neexistuje termín návratu Višňovského na ľad a klub ani neinformoval, kedy sa začne pripravovať so spoluhráčmi.

Višňovský utrpel 19. októbra po zákroku Radka Dvořáka z Caroliny otras mozgu, z ktorého sa stále zotavuje. Jeho účasť v drese slovenskej reprezentácie na zimných olympijských hrách je stále nejasná. Zámorskí lekári mu nedávno povolili tréning v posilňovni a najnovšie aj korčuliarsku prípravu. "Ľubo síce robí malé pokroky v rehabilitácii, je však dosť ďaleko od toho, aby sa vrátil na ľad. Je na tom lepšie, ale prognóza sa nemení. Jeho liečba a všetko, čo s ňou súvisí, je podrobené nášmu a NHL protokolu o otrasoch mozgu. Ľubo musí prejsť barážou rôznych testov, než ho lekári uvoľnia. Môžem však na rovinu povedať, že sám sa cíti lepšie. Je to však stále proces z jedného dňa na druhý. Ak mám byť úprimný, jeho návrat na ľad tak skoro nevidím. Jeho talent a skúsenosti nám chýbajú, veď v predchádzajúcej sezóne bol jedným z kľúčových obrancov tohto tímu. Náhrada za podobného hráča sa nájde len ťažko," povedal v minulotýždňovom rozhovore pre SME tréner Islanders Jack Capuano.

Ľubomír Višňovský patril až do zranenia v tejto sezóne medzi najvyťažovanejších obrancov Islanders. Majster sveta 2002 v nej odohral osem stretnutí, v ktorých strelil gól a pridal dve asistencie.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články