Oblačno
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Šupler (62) sa vrátil na slovenský ľad. S veľkým pocitom zodpovednosti
Zdielať na

Šupler (62) sa vrátil na slovenský ľad. S veľkým pocitom zodpovednosti

BANSKÁ BYSTRICA / Nový tréner nášho extraligového majstra Július Šupler mal pri premiére na zvolenskej lavičke zmiešané pocity. Jedno oko plakalo, druhé sa smialo. Návrat do slovenského hokejového kolotoča bol pre Šuplera nesmierne emotívny

Šupler: Mal som veľký pocit zodpovednosti

"Človek keď nie je doma, tak vníma tú atmosféru úplne ináč. Ja som bol až prekvapený, že taký pocit väčšej zodpovednosti, jak keď je v cudzine, lebo také privítanie veľmi milé to bolo," hovorí tréner HKM Zvolen Július Šupler.

V hodnotení kvality svojho tímu to už bolo horšie. "Šibnutím čarovného prútika to nejde všetko hneď, niektoré návyky, ktoré sú do malička vybudované tam, zlé – spracovanie puku v herných činnostiach, vedenie puku, streľba a tak ďalej, tak ich musíte prv zbúrať, to je tri mesiace," hovorí Šupler.

Smutná situácia v slovenskom hokeji

Pri komentovaní podmienok v slovenskom hokeji bol Šupler až smutný. "Aj v tých finančných podmienkach, že na hranici krachu, straty licencií, že tu existuje prvá liga? Proste si veľmi cením tú prácu tých ľudí a ešte aj druhú ligu máme," tvrdí Šupler.

Legenda všetkých aj pobavila, a to svojim zápisníkom. Už 34 rokov má totiž namiesto notesa filatelistický album, do ktorého si vkladá na papierikoch informácie ako známky.

Téme sa venuje reportér Roman Gaduš. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články