Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Namiesto bitky výzva k tancu. Hokej však prináša aj ťažké zranenia
Zdielať na

Namiesto bitky výzva k tancu. Hokej však prináša aj ťažké zranenia

KANADA / Chystali sa, akoby malo dôjsť k najväčšej bitke od čias druhej svetovej vojny. Pripravený na boj ako dvaja nasrdení kohúti na jednom smetisku, všetci čakali, kedy padne prvý úder... a NIČ. Dvaja zúriví hokejisti nakoniec namiesto bitky predviedli len akýsi rituálny tanec na korčuliach.

Na lavici sedeli baleríny v korčuliach

V Kanade nie sú šarvátky ničím výnimočným. Ak dvojica hráčov zhodí rukavice, ani rozhodcovia už viac nezasiahnu do ich pästnej výmeny, teda pokiaľ nepadne prvý z nich na ľad, také tam sú aspoň dohodnuté nepísané pravidlá. To čo ale predviedli Francis Lessard a Sebastien Laferriere v jednej z nižších zámorských súťaží ešte hokejový svet nevidel.

Po vyše minútovom nekonečnom krúžení okolo seba, počas ktorého ich viackrát vyzvali k bitke už aj nedočkaví rozhodcovia, sa napokon obaja pobrali na trestnú lavicu bez vyslania čo len jedinej rany. Z hrôzypôsobiacich gaunerov razom ostali iba divákmi na smiech odsúdené baleríny v korčuliach.

Trvalé ochrnutie

Žiaľ s oveľa horšími následkami skončil nepríjemný súboj pri mantinely pre švajčiarskeho hráča Oltenu Ronnyho Kellera. Toho vo vysokej rýchlosti nedovolene atakoval útočník Langenthalu Stefan Schnyder a celá hokejová aréna okamžite stuhla na kosť.

Keller nešťastne vrazil kolmo hlavou na mantinel, čo neveštilo nič dobré a zlé predtuchy sa žiaľ aj naplnili. Ešte cestou na operačnú sálu lekárom oznámil, že nedokáže pohnúť svojimi končatinami. Žiaľ po zákroku prišla smutná správa, Kellerovi diagnostikovali trvalé ochrnutie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

YouTUbe

Súvisiace články