Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zranený Lipiansky nemôže hrať, ale na štadión sa aj doplazí
Zdielať na

Zranený Lipiansky nemôže hrať, ale na štadión sa aj doplazí

Bratislava - Kapitán HC Slovan Bratislava Ján Lipiansky už možno v tejto sezóne svojmu tímu nepomôže. Čert aby vzal tú nešťastnú ryhu...

Je to veľká smola. Ako pre Slovan, ktorý v priebehu sezóny prišiel už o svojho druhého kapitána pre zranenie, tak aj pre samotného Lipianskeho, ktorému zranenie kolena privodila ryha v druhom stretnutí štvrťfinále play off v moskovských Lužnikách s Dinamom. Slovan pred dvomi domácimi zápasmi (v nedeľu o 17:00 a v pondelok o 19:00h) prehráva v sérii 0:2 na zápasy.

Kapitán Lipiansky je vyradený minimálne z najbližších dvoch zápasov. "Nešťastne mi vbehla noha do ryhy a išla opačným smerom ako ťažisko. Ale pritom, čo sa prihodilo, to mohlo dopadnúť omnoho horšie. Dnes som rád, že zdravotný stav nie je ešte horší. Diagnózu nemienim bližšie špecifikovať, mám problémy s kolenom," prezradil nám po sobotňajšom tréningu Janko Lipiansky.

"Prehrávame 0:2, zatiaľ je však všetko otvorené. Všetci veríme, že v domácich zápasoch niečo uhráme a sériu ešte poriadne natiahneme. Je to niečo iné ako základná časť. Síce máme veľmi silného protivníka, zápasy budú mimoriadne náročné, ale s pomocou nášho skvelého publika je v našich silách to zvládnuť. Hrať síce nemôžem, ale na štadión sa aj doplazím, aby som spoluhráčov podporil."

Slovan nastúpi v zostave z druhého stretnutia, akurát zraneného útočníka Jána Lipianskeho, pre ktorého sa sezóna teda už asi skončila, nahradí Milan Kytnár. Chytať bude Braňo Konrád. Svoje rozhodnutie si obhajoval tréner Čada: "Tréner má v drvivej väčšine prípadov jasno o zostave. Bolo to tak aj teraz. Jaro Janus odviedol vynikajúce výkony, celú sezónu nás držal. Situácia v play off sa vyvinula tak, že do bránky pôjde Konrád."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.