Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Víťazná obhajoba Doprastavu, mužom kraľuje Volley Team
Zdielať na

Víťazná obhajoba Doprastavu, mužom kraľuje Volley Team

Zdroj: tasr - Volejbalistky Doprastavu

Víťazom ženskej časti finále Slovenského pohára vo volejbale sa stali hráčky VK Doprastav Bratislava.

V nedeľňajšom finálovom stretnutí zdolali svojho mestského rivala VK Slávia EU 3:1 a obhájili titul spred roka.


Výsledok nedeľňajšieho stretnutia finále Slovenského pohára vo volejbale žien 2011/2012:

VK Slávia EU Bratislava - VK Doprastav Bratislava 1:3 (-22, 21, -19, -23)

106 min, rozhodovali: Fatrdla a Dovičovič, 1000 divákov



V úvode zápasu bola aktívnejšia Slávia, Doprastav sa prvýkrát dostal do vedenia za stavu 10:9. V priebehu setu si jeho hráčky vybojovali viacbodový náskok, ktorý bezpečne udržali až do konca. V druhom sete viedol Doprastav rýchlo 8:3, ale Slávia šnúrou siedmich bodov otočila na 10:8 predovšetkým dobrou hrou v poli, keď hráčky viackrát loptu "vyškrabali" z palubovky. Slávia premenila hneď prvý setbal pri podaní Salanciovej. Tretie dejstvo ponúklo divákom hneď od úvodu vyrovnané výmeny. Viac sa darilo hráčkam Doprastavu, ktoré boli v útoku priamočiarejšie. Vypracovali si 4-bodový náskok 10:6 a 11:7 a umnou hrou si ho postrážili až do konca. Po vyrovnanom úvode štvrtého setu sa od stavu 8:8 začali presadzovať hráčky Doprastavu a pri podaní Hensonovej si vypracovali náskok štyroch bodov. V dramatickej koncovke bol napokon šťastnejší Doprastav, ktorý zaslúžene získal Slovenský pohár.

Slávia EU Bratislava: Kuciaková, Salanciová, Smataníková, Kóšová, Golitková, Hinzellerová, Martinátová (libero), Mitrengová, Svatošová, Pištěláková, Krišková
Doprastav: Crkoňová, Palgutová, Jelínková, Pencová, Rojková, Hensonová, Valachová (libero), Z. Vargová, B. Koseková

Víťazom mužského finále Slovenského pohára vo volejbale sa stali hráči Volley Team UNICEF Bratislava, ktorí v nedeľňajšom dramatickom stretnutí zdolali VK Slávia Svidník 3:2 a premiérovo sa tešili z trofeje.

Výsledok nedeľňajšieho stretnutia finále Slovenského pohára vo volejbale mužov 2011/2012:

VK Slávia Svidník - Volley Team UNICEF Bratislava 2:3 (-20, 20, 23, -22, -14)

127 min, rozhodovali: Mokrý a Daruľa, 1500 divákov



V elektrizujúcej atmosfére bratislavskej HANT arény videli diváci od úvodu prvého setu vyrovnanú partiu. Pri podaní Macka zo Svidníka viedli východniari 9:6, čoskoro sa však misky váh obrátili na stranu Volley Teamu (14:11). Skúsené bratislavské družstvo si náskok postrážilo až do konca prvého dejstva (25:20). V druhom sete sa družstvá dlho striedali vo vedení až do stavu 11:11. Nasledovala šnúra pri podaní svidníckeho kapitána Feňa a východniari sa "odtrhli" na 18:12. Vzápätí Volley Team vyrovnal na 18:18. V koncovke setu preukázal väčšie nervy Svidník a vyrovnal stav duelu na 1:1. V štýle z konca druhého dejstva pokračovali zverenci trénera Jaroslava Vlka aj v treťom dejstve. Viedli 4:0 aj 9:4, po následnom znížení na 9:8 si vzal slovo Marek Malina a po sérii jeho podaní svietil na ukazovateli stav 14:9 pre Svidník. Tento náskok sa ukázal ako rozhodujúci a hoci hviezdny Volley Team robil, čo mohol, mladíci v svidníckych dresoch strhli tretí set na svoju stranu. Dramatické divadlo pokračovalo aj v štvrtom dejstve. Kľúčovými boli napokon tri úspešné bloky na sieti v podaní Volley Teamu, ktorý si vynútil rozhodujúci piaty set. V tajbrejkovej lotérii, ktorá bola ako na vážkach, premenili Bratislavčania druhý mečbal a premiérovo získali Slovenský pohár.

Svidník: Feňo, Macko, Drobňák, Skasko, Száraz, M. Sopko ml., Barlík (libero), Zavacký, Rajduga, Malina
Volley Team Bratislava: Chochoľák, M. Mikula, R. Nemec, Benčič, B. Pistovič, M. Hriňák, Pipa (libero), Jankovič, M. Hukel