Jasno
32°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Sekera milión eur na SBA! Tunel? Koniec?
Zdielať na

Sekera milión eur na SBA! Tunel? Koniec?

Slovenská basketbalová asociácia má dlh takmer milión eur. Jej vedenie už v tejto súvislosti podalo tri trestné oznámenia na neznámeho páchateľa.

Vedenie SBA predložilo po prvýkrát od prevalenia celej kauzy stanovisko, v ktorom zverejnilo viacero faktov o činnosti bývalých štatutárov. Niekoľkokrát v ňom padli slová ako podvod, sprenevera, či vytunelovanie. „Ministerstvo školstva bolo podvedené týmto spôsobom zúčtovania... Tieto finančné prostriedky boli zo všetkých účtov vytunelované... To je svojim spôsobom už sprenevera...,“ nedával si servítku pred ústa predseda dozornej rady SBA Alexander Farkašovský.

A to je iba zlomok z výpočtu podozrivých prešľapov bývalých štatutárov SBA prezidenta Rudolfa Petrovského a generálnej sekretárky Nataši Hrisenkovej. Že by to ale bolo výsledkom ich naivity či neschopnosti si súčasný prezident Jaroslav Janáč nemyslí: „Rád by som tomu veril. Ale rozsah škôd, ktoré sú preukázateľné, tomu nenasvedčuje.“

Jednou z najväčších ťažôb SBA bol a stále je plat bývalej trénerky, Američanky Pokey Chatman, ktorá si podľa ňou uvedených zmlúv ešte nárokuje 350 000 USD!!!

internet

Súvisiace články