Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Streetball: V Ružomberku čistil Čistiaci prostriedok
Zdielať na

Streetball: V Ružomberku čistil Čistiaci prostriedok

Zdroj: Street tour Ružomberok

V sobotu 25. júna pokračoval šiesty ročník Streetball Tour organizovaný ako Majstrovstvá Slovenska v streetballe predposledným podujatím v Ružomberku.

Známa bašta slovenského ženského basketbalu už po  piatykrát v slede hostila jedno z podujatí populárnej série, tento rok premiérovo pod holým nebom. Organizátori Streetball Tour – Ružomberok Slovenská streetballová asociácia, Basketland n.f. a OZ Zober Loptu, nie drogy v spolupráci s mestom Ružomberok a firmami Besta-projekting a Probasket vymenili na počasie nezávislé prostredie Zimného štadióna za parkovisko pred Stop Shopom, kde privítali na celkovo šiestich hracích kurtoch 55 tímov v šiestich kategóriách.

Presne o 10. hodine oficiálne otvoril podujatie svojím príhovorom primátor Ružomberka PaedDr. Ján Pavlík a hneď po ňom sa priestor pred známou nákupnou zónou premenil na miesto nekompromisných a kvalitných streetballových súbojov v podaní slovenskej streetballovej špičky. V elitnej mužskej Precol kategórii sa opäť zišla nabitá konkurencia a očakával sa najmä súboj medzi vedúcim triom celkového poradia “Letným Vánkom”, ”Čistiacim prostriedkom” a “Starou školou” o čo najlepšiu východiskovú pozíciu pred finálovým turnajom v Banskej Bystrici. Medzi prihlásenými tímami opäť nebola núdza ani o známe mená z extraligových paluboviek, v družstve “Carmelita” napr. Peter Sedmák, Edo Znanec a Vlado Kováč, ale ako už je tento rok tradíciou, ani tentoraz extra ligistom ruže nekvitli. “Carmelita” už v skupine jednoznačne podľahla výborne hrajúcemu “Čistiacemu prostriedku” a v dramatickom štvrťfinále ich po tuhom boji vyradili stále úradujúci majstri Slovenska z minulého roka “Letný Vánok”. ”Dohodli sme sa spolu s kamarátmi z extraligových paluboviek, že by sme si mohli ísť skúsiť zahrať streetball do Ružomberka, keďže to všetci máme blízko,” vysvetlil dôvody svojej účasti Peter Sedmák, v uplynulej sezóne pivot českého Basketbal Brno. “Streetball Tour registrujem a sledujem cez články na internete, Vedel som, že sa tu bude hrať iný basket s mierne odlišnými pravidlami. Ako aj vidieť z našich výsledkov, doplatili sme na našu neskúsenosť a konkurencia je tu naozaj kvalitná. Celkovo sa mi turnaj aj organizácia veľmi páčili a sme radi, že sme si na takejto úrovni mohli zahrať,” nešetril slovami chvály 207 centimetrov vysoký odchovanec svitského basketbalu. Semifinálové kvarteto nakoniec vytvorili už spomínané prvé tri tímy celkového poradia doplnené o minuloročných vicemajstrov “Kardiakov”, ktorí nakoniec skončili na nepopulárnom štvrtom mieste. Finále obstarali najväčší tohtoroční ašpiranti na celkové víťazstvo “Čistiaci prostriedok” a “Letný Vánok”, v ktorom sa očakával tuhý boj o každý centimeter kurtu. Trenčianske kvarteto malo okrem úvodu zápas pevne v rukách najmä zásluhou výbornej streľby a precíznej obrany a po takticky vyspelom výkone si pripísali tretie tohtoročné turnajové víťazstvo. Zároveň pred posledným turnajom v Banskej Bystrici preskočili o dva body “Letný Vánok” v celkovom poradí Tour a získali tým malú psychologickú  výhodu. “Sme radi, že nám turnaj herne vyšiel a podarilo sa nám v priamom súboji opäť poraziť Letný Vánok. Myslím, že sme boli vo finále lepším tímom a vyhrali sme zaslúžene. Psychologický je to síce dosť dôležité víťazstvo, ale o všetkom sa rozhodne až o týždeň v Banskej Bystrici,” zhodnotil bezprostredne po finále jedna z opôr víťazného tímu Martin Nižný.