Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Volejbalisti v Nitre, Zanini nespokojný s kondíciou hráčov
Zdielať na

Volejbalisti v Nitre, Zanini nespokojný s kondíciou hráčov

Zdroj: cev

Sústredenie slovenských volejbalových reprezentantov v Nitre už opustilo trio hráčov.

Pre zranenia uvoľnil tréner Talian Emanuele Zanini nahrávača a kapitána družstva Michala Masného a blokára Mateja Hukela a z výkonnostných dôvodov aj univerzála Ľuboša Kostolániho. K tímu sa počas víkendu pripojil aj Martin Nemec. Ten je však po operácii zlomeného prsta na pravej ruke a začne trénovať až v polovici júna.

Slováci už vo štvrtok 26. mája odlietajú do Rumunska, kde ich v prístavnom meste Konstanca na brehu Čierneho mora čakajú úvodné dva zápasy 8. ročníka Európskej ligy. "Pre zranenia nemôžeme v úvode Európskej ligy počítať s Martinom Nemcom, Masným, Ogurčákom a Hukelom. Všetci sa zranili vo svojich kluboch, alebo už prišli so zraneniami na reprezentačný zraz. Menšie problémy s chodidlom má Šabo, ktorý ale ostáva v Nitre a uvidíme, v akom bude stave," cituje kormidelníka slovenskej reprezentácie internetová stránka Slovenskej volejbalovej federácie.

Tréner známy svojimi maximalistickými ambíciami a vysokou náročnosťou neskrýval sklamanie nad stavom hráčov, v akom sa mu hlásili v piatok na zraze.

"Nie som spokojný so stavom fyzickej pripravenosti hráčov. Dostali s predstihom individuálny tréningový plán, ale prišli s výnimkou dvoch - troch hráčov v zlej kondícii," dodal pre www.svf.sk Emanuele Zanini.

Do Rumunska na úvodné dva duely základnej fázy prestížnej súťaže reprezentačných tímov pocestuje dvanásť hráčov. Slováci ako organizátori záverečného Final Four Európskej ligy majú účasť v elitnom kvartete vopred istú. Doma sa prvýkrát predstavia na budúci týždeň, keď 4. a 5. júna privítajú v Nitre Bielorusko. Final Four je naplánované na 16. a 17. júla v košickej v Steel Aréne.

Aktuálny zoznam volejbalistov Slovenska na úvodnom reprezentačnom zraze:

nahrávači: Juraj Zaťko (VfB Friedrichshafen/Nem.), Tomáš Hollý (VKP Bratislava)
univerzáli: Martin Nemec (Citta di Castello/Tal.), Milan Bencz (Roma Volley/Tal.), Peter Michalovič (DHL Ostrava/ČR)
smečiari: Lukáš Diviš st. (Jastrzebie Wegiel/Poľ.), Martin Sopko st. (Delecta Bydgoszcz/Poľ.), Štefan Chrtiansky (Hypo Tirol Innsbruck/Rak.), Marek Mikula (DHL Ostrava/ČR), Róbert Hupka (Generali Haching/Nem.)
blokári: Emanuel Kohút (Latina/Tal.), Tomáš Kmeť (Generali Haching/Nem.), Július Šabo (Padova/Tal.), Tibor Filo (Rottenburg/Nem.)
liberovia: Roman Ondrušek (Dunkerque/Fr.), Matej Kubš (VKP Bratislava)