Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
V osemfinále Challenge Cupu zdolala Slávia Mallorcu
Zdielať na

V osemfinále Challenge Cupu zdolala Slávia Mallorcu

Volejbalistky Slávie UK EU Bratislava zvíťazili v utorok v športovej hale Mladosť v prvom zápase osemfinále Challenge Cupu nad španielskym tímom Oxidoc Palma Mallorca 3:2.

Odveta na palubovke súpera ich čaká v stredu 9. februára o 20.00 h.

Challenge Cup, osemfinále - 1. zápas:

Slávia UK EU Bratislava - Oxidoc Palma Mallorca 3:2  (24, -23, 23, -15, 17)
117 minút, rozhodovali Ujháziová (Maď.) a Ristovski (Mac.), 200 divákov

Slávia UK: Kóšová, Mitrengová, Čierna, Salanciová, Herelová, Golitková, libero: Hinzellerová (Rákošová, Hnátová, Krišková)
Palma Mallorca: Borrasová, Brownová, Da Santosová, Garciová, Pejkovičová, Franková, libero: Baldassarriová (Huguetová, Paredesová, Amengualová

S favoritom, v drese ktorého hrá päť legionárok, držali slávistky krok celý prvý set. V jeho úvode neustále viedli, viackrát rozdielom štyroch bodov (6:2, 7:3, 11:7, 12:8). Potom sa karta otočila, vpredu boli Španielky a za stavu 24:22 mali výhodu prvého setbalu. Nevyužili ho, rovnako tak ani druhý, naopak domáce hneď svoj prvý premenili vo vedenie 1:0. Druhý set mal podobný priebeh a Bratislavčanky viedli až do 18:15. Potom sa dopustili viacerých chýb na príjme podania a zrazu bolo 18:19. Záver bol vyrovnaný, ale za stavu 23:23 Golitková pokazila podanie a súperky šancu využili na vyrovnanie 1:1. Aj v treťom sete sa obaja ťahali bod po bode, v koncovke boli šťastnejšie domáce, keď za stavu 24:23 využili hneď prvý setbal.  Štvrtý set bol jasnou záležitosťou Španielok. Domáce s nimi držali krok len na začiatku (3:3), no potom im súperky postupne ušli na rozdiel 8 bodov (10:18), keď sa presadzovala hlavne Američanka Brownová a set bez väčších problémov doviedli do vyrovnania na 2:2.  Tajbrejk zvládli lepšie domáce hráčky, ktoré za stavu 18:17 využili štvrtý mečbal v nečakané víťazstvo 3:2.

Zuzana Tlstovičová, trénerka UK: "Som samozrejme rada víťazstvu 3:2 v tajbrejku. Som rada, že hráčky, ktorým som dala dôveru, tak sa toho chytili a odohrali zápas aj keď s nejakými problémami. Konkrétne Salanciová, ktorá má problémy s ramenom. Je cenné, že tomu výkonu kolektívnemu odozdala to, čo sa od nej čakalo. Ja som od Španielok čakala väčší tlak na podaní. Rozdiel bol len v tom, že oni naozaj keď pritlačili, nás dostali pod tlak, ale inak sme mali navrch. Zápas bol na vážkach, pretože sme sa držali na rovnako, až keď sme trocha popustili, tak sme im pomohli útočne. Skvele im hrala Franková, ostatné ich hráčky boli len taký tmel a nám sa práve Frankovú podarilo v rozhodujúcej chvíli zablokovať. Do odvety pôjdeme v oklieštenej zostave bez viacerých hráčok, čo už bolo dopredu dané, kvôli našim finančným problémom."