Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Slovenský volejbalový pohár pre Doprastav a Humenné
Zdielať na

Slovenský volejbalový pohár pre Doprastav a Humenné

Zdroj: sita - Radosť hráčiek VK Doprastav Bratislava

Volejbalistky Doprastavu Bratislava sa stali víťazkami Slovenského pohára, keď v sobotňajšom finále v Myjave zdolali Slávia UK EU Bratislava 3:0, volejbalisti Chemesu Humenné naopak získali druhýkrát v histórii Slovenský pohár.

Slávia UK EU Bratislava - Doprastav Bratislava 0:3 (-19, -20, -23)
75 minút, rozhodovali: M. Kováčik a Malík, 400 divákov

Slávia: Kóšová, E. Salaciová, Jelínková, M. Hnátová, Rákošová, Golitková, libero Hinzellerová (Mitrengová, Čierna)
Doprastav: Kuciaková, Frigmanská, Pencová, Rojková, Konečná, Šmitalová, libero Valachová (Palgutová, Abrhámová)

Doprastav neodštartoval najlepšie a v prvom sete prehrával už 1:5 i 8:11. Po servise Konečnej však dokázali jeho hráčky otočiť na 12:11 a odvtedy už diktoval tempo. Úvodný set nakoniec vyhrali 25:19. Druhá sada bola vyrovnaná až do stavu 11:11, no potom mali opäť navrch hráčky Doprastavu, ktoré ťažili zo zlého útoku súperiek. Postupne si vybudovali štvorbodový náskok a nakoniec zvíťazili 25:20. Aj tretí set bol v ich réžii, ale v závere Slávia ešte zabojovala o zvrat. Doprastaváčky si však už víťazstvo nenechali ujsť a tešili sa z tretieho titulu.

Zuzana Tlstovičová, trénerka Slávie: "Do zápasu sme vstúpili dobre, vypracovali sme si náskok, ale neudržali sme si ho. V koncovke tretieho setu sme viedli, ale vlastnými chybami sme o náskok prišli. Keby sme ten set vyhrali, tak to mohlo dopadnúť inak. Na keby sa však nehrá. Myslím, že zápas bol vo veľa veciach vyrovnaný, ale my sme urobili viac chýb a mali sme problém v útoku. Chceli sme pohár vyhrať, ale sezóna nekončí a našim druhým cieľom je obhajoba majstrovského titulu."
Marek Rojko, tréner Doprastavu: "Myslím, že to bol pre nás ťažší zápas so Sláviou ako v novembri v MEVZE v Mladosti, pretože Slávia podľa mňa hrala lepšie. Oceňujem, že sme zvládli úvod prvého a záver tretieho setu. Vyšiel nám taktický zámer s Kajou Palgutovou a riešeniami proti silným stránkam Slávie. Svedčí to o tom, že máme alternatívy a to, že sme nedopustili obraty znamená, že máme dôveru v seba."

Volejbalisti Chemesu Humenné získali druhýkrát v histórii Slovenský pohár, keď v sobotňajšom finále v Myjave zdolali VKP Bratislava 3:0. Humenné si tak vybojovalo účasť vo finále Česko-Slovenského pohára, ktoré sa uskutoční 16. februára v Tepliciach.

VKP Bratislava - Chemes Humenné 0:3 (-16, -22, -19)
80 minút, rozhodovali: Tomčáni a Vaško, 900 divákov

VKP: Hollý, Pělucha, Rehák, Kriško, Hinduliak, Paták, libero M. Kubš (Brandis, Slezák, Demeter)
Humenné: Javorčík, Kríž, M. Hriňák, Kašper, Sukochev, Jakubov, libero Vajda (R. Mizerák)

Hráči Humenného si po niekoľkých minútach prvého setu vypracovali vedenie 13:7 a neskôr aj 16:11. Východniari sa opierali najmä o dobré podanie a súperovi nedovolili stiahnuť náskok. Úvodný set nakoniec vyhrali poľahky 25:16. Začiatok druhého vyšiel lepšie Bratislavčanom, ktorí viedli 4:1 i 12:8, no svoj náskok rýchlo premárnili. Humenčania otočili na 13:12 a aj druhý set doviedli do víťazného konca (25:22). V rozhodujúcom treťom už hru kontrolovali a zaslúžene si pripísali na konto druhý triumf v Slovenskom pohári.

SITA - Hráči VK Chemes Humenné ako víťazi SP