Jasno
16°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Vlaňajšok je pre Slov-matic mementom, Dubnica chce v Mladosti raz vyhrať
Zdielať na

Vlaňajšok je pre Slov-matic mementom, Dubnica chce v Mladosti raz vyhrať

Zdroj: slov-matic-fofo.sk

Titul chcú obaja, rovnako Dubnica i Slov-matic

Suverénovi prebiehajúcej sezóny a úradujúcemu vicemajstrovi Slov-maticu FOFO Bratislava sa do cesty postaví ŠK futsal Program Dubnica nad Váhom, ktorý podľa odborníkov nemá veľké šance na úspech.

Slov-matic si pred vrcholom sezóny spravil chuť obhajobou prvenstva v Slovenskom pohári. Tréner Ján Janík môže počítať so všetkými hráčmi, do želanej formy sa dostáva Gabriel Bartošek a strelecké futsalky si obul "žolík" Attila Fehérvári. Postrachom súperov je bombardér Peter Haľko (45 gólov v tejto sezóne) a celá prvá formácia Fofa, na ktorej stojí aj hra reprezentácie. "Po triumfe v Slovenskom pohári si hráči v nedeľu oddýchli a potom sme začali s prípravou na vrchol sezóny. Finále s Dubnicou nebude ľahké. Stále máme v živej pamäti, ako nás vlani zaskočili Košice a nechceme, aby sa tento scenár zopakoval. Pred sezónou sme si stanovili jasný cieľ, ktorým je zisk titulu. Základnú časť sme zvládli excelentne, ale play off je iná súťaž a preto musíme byť maximálne ostražití," povedal tréner oranjes Ján Janík.

Dubnica s mladým kolektívom nemá vo finále čo stratiť, už vyradenie úradujúceho majstra RCS Košice v semifinále play off je pre tím vedený Jaroslavom Vojtekom úspechom. V tejto sezóne sa fináloví aktéri stretli dvakrát, v Dubnici triumfovali hostia 5:4, pričom prehrávali už 1:3. Doma "oranjes" koncertovali a prídel 10:1 dodnes budí hráčov Dubnice zo sna... V prvom zápase v ŠH Mladosť bude hosťom chýbať pre kartový trest Michal Ranuša, otáznik visí nad štartom zraneného Jána Švikruhu. Séria je reprízou súboja o trofej spred dvoch rokov, v ktorej Slov-matic triumfoval 3:1 na zápasy. "Slov-matic je veľký favorit, ale my nechceme predať kožu lacno, keď už sme sa prebojovali do finále. Radi by sme sa vracali do Dubnice aspoň s jedným víťazstvom. Vieme, že dlhodobé zápasy sa so Slov-maticom vyhrávať nedajú, ale v play off veľa záleží aj na momentálnej športovej forme. My sme mali dva týždne voľno, čo nám pomohlo v tom, že hráči si doliečili rôzne zranenia. S ľahkým tréningom začal už aj Švikruha, ktorý patrí medzi lídrov tímu, ale aj bez neho kolektív zabojoval a postúpil cez Košice. Uvidíme, či pôjde cez bolesť a nastúpi," povedal dubnický kouč Jaroslav Vojtek.

Finále sa hrá na tri víťazné zápasy. V prvých dvoch má výhodu domácej palubovky Fofo, tretí, príp. štvrtý duel sa odohrá na Považí a eventuálne piaty rozhodujúci opäť v Bratislave.

Program finále play off Kyma extraligy (hrá sa na 3 víťazné zápasy):

1. zápas: piatok 7. mája o 18.00 h Slov-matic - Dubnica (ŠH Mladosť)
2. zápas: utorok 11. mája o 19.30 h Slov-matic - Dubnica (ŠH Mladosť)
3. zápas: piatok 14. mája o 17.00 h Dubnica - Slov-matic (ŠH Kooperativa)
prípadný 4. zápas: utorok 18. mája o 19.00 h Dubnica - Slov-matic (ŠH Kooperativa)
prípadný 5. zápas: piatok 21. mája o 18.20 h Slov-matic - Dubnica (ŠH Mladosť)

Súvisiace články