Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Hádzanári Prešova v osemfinále EHF
Zdielať na

Hádzanári Prešova v osemfinále EHF

Dunaferr SE - Tatran Prešov 23:22

Meno ďalšieho súpera spoznajú zverenci trénera Rastislava Trtíka už v nedeľu po žrebovaní vo viedenskom sídle Európskej hádzanárskej federácie.

Pohár EHF, 3. kolo - odveta:
Dunaferr SE Dunaújváros - Tatrana Prešov 23:22 (14:10)
Zostava a góly: Krupa, Popčák - Mazúr 1, T. Mažár 3, Huňady 6/3, Michal Urban 1, Géci, Krištopans, Radčenko 3, Tumidalský 3, T. Straňovský 2, Antl 3/2, Mikéci, Dudáš. Rozhodcovia: Chaskis, Tsakonas (obaja Gr.), 800 divákov.
Prvý zápas: 19:27, do osemfinále postúpil Prešov.

Prešovčania cestovali za južné hranice s pohodlným osemgólovým náskokom, no zároveň s pomerne čerstvým mementom, ako sa dá aj o takú výhodu prísť, veď vlani v rovnakej situácii inkasovali v odvete s Konstancou debakel o 11 gólov. Zeleno-bieli ale nezačali zle a rivala z maďarskej ligy, kde účinkujú súbežne so slovenskou extraligou, pozorne strážili. Domáci si síce vypracovali tesný náskok, no na viac ako dva góly sa im nedarilo odpútať. Až tesne pred prestávkou dosiahli štvorgólový rozdiel (14:10). Hneď na začiatku druhého dejstva maďarský klub pridal ďalší gól a dokonca následne mohol ešte zvýšiť na nebezpečný poltuctový rozdiel, no Krupa sa vyznamenal zneškodnením už druhej sedmičky v zápase. Odpor Prešovčanov už domáci nezlomili a od stavu 17:13 sa už bližšie k postupu nepriblížili. Aj zásluhou skvelých zákrokov Krupu, aj zásluhou pozornej prešovskej obrany a rýchlych kontier. Z rastúcej nervozity Dunaferru profitoval v závere slovenský majster a dotiahol sa na rozdiel jediného gólu.

Majiteľ klubu Miloslav Chmeliar: "Myslím si, že chlapci uhrali s domácimi prijateľný výsledok a najdôležitejšie je, že sme postúpili ďalej, takže máme radosť. Treba povedať, že to nebol najkrajší zápas a bojovalo sa o každý gól a každú loptu. Osobne by som vyzdvihol najmä výkona Jakuba Krupu, ktorý skvele zachytal a mal významný podiel na našom postupe."