Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Slovensko - Španielsko 3:1 v prípravom zápase volejbalistiek
Zdielať na

Slovensko - Španielsko 3:1 v prípravom zápase volejbalistiek

Zdroj: TASR

Zápas sa hral v Nitre

Slovensko - Španielsko 3:1 (26, 19, -28, 23)
110 minút, rozhodovali: Schimpl, Viktoríni-Lisá, 100 divákov.
 Slovensko: Töröková, Biksadská, Bramborová, Soaresová, Hatinová, Gogolová, libero Valachová (Kohútová-Kleskeňová, Konečná, Pencová)  Španielsko: Marquezová, Garijová, Leonová, H. Ramosová, Lamasová, Fernándezová, libero Ramírezová (El-Ammariová, P. Ramosová, Blancová)

Po opatrnom úvode sa do prvého brejku dostali Slovenky, keď výborne hrajúca Bramborová bodovala po delovom smeči - 5:3. Pri servise Soaresovej si domáce hráčky vypracovali dokonca vedenie 8:3. Španielky sa po prvom technickom tajme trochu spamätali a po chybách Sloveniek vyrovnali na 12:12. Prvý set sa však rozhodol až v koncovke. Slovenky najskôr odvrátili setbal Španielok a potom zásluhou Biksadskej využili svoj tretí setbal - 28:26.

Vo výbornej hre pokračovali slovenské reprezentantky aj v druhom sete. Postupne získali vedenie 16:11 a koncovku setu zvládli bez problémov. Úvod tretieho dejstva vyšiel lepšie Španielkám, ktoré viedli po ese Blancovej 10:7. Domáce hráčky znížili na 9:10 a neskôr esom Gogolovej dokonca viedli 12:11. Koncovka setu bola mimoriadne vyrovnaná a nakoniec využili Španielky svoj štvrtý setbal a znížili stav na 1:2. Štvrtý set bol na začiatku v réžii hráčok z Pyrenejského polostrova, ktoré viedli 8:5 a neskôr 20:16. Sériou troch bodov však dokázali slovenské volejbalistky znížiť na 19:20 a zdramatizovali záver štvrtého dejstva. Španielky ale opäť viedli 23:20 a zdalo sa, že duel smeruje do tajbrejku. Po dvoch esách blokárky Pencovej však Slovenky vyrovnali na 23:23, následne vyrobila "dvoják" španielska nahrávačka a Slovenky mali prvý mečbal. Ten aj využili, keď útok Španielok zablokovala Konečná a domáce hráčky sa tešili zo zaslúženého víťazstva.

V neoficiálnom piatom sete dostali šancu aj Frigmanská s Kuciakovou. Španielky ho vyhrali 25:21.

Miroslav Čada, tréner SR: "Dnes sme boli omnoho lepší v obrane ako včera. Za štyri sety sme mali 15 blokov, kde dominovala najmä Hatinová, a v tom bol oproti prvému zápasu najväčší rozdiel. Celkovo sme súpera predčili i v útoku, kde sa presadzovali ako blokárky, tak aj Bramborová, a v tom vidím rozhodujúce ukazovatele pre víťazstvo. Stále však máme problémy v útoku, musíme spresniť prihrávku a niektoré hráčky mali rezervy na podaní."

Po zápase tréner Čada oznámil 12-člennú nomináciu do Splitu. Sú v nej:
nahrávačky: Viestová, Töröková, smečiarky: Bramborová, Biksadská, Konečná, Kuciaková, diagonálne: Soaresová, Matiašovská, blokárky: Hatinová, Gogolová, Pencová, liberka: Valachová