Skoro jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Streetball Tour bude na HUSTE.TV
Zdielať na

Streetball Tour bude na HUSTE.TV

Zdroj: basketland

Streetball Tour ´09 začína už 1. mája

Streetball tour je určená pre vyznávačov pouličného basketbalu ako kolektívneho športu vo všetkých vekových kategóriách s cieľom podpory a prezentácie tohto športu na základných školách i širokej verejnosti. Celá séria je organizovaná pod záštitu Slovenskej streetballovej asociácie  ako otvorené majstrovstvá Slovenska v streetballe. Novinkou oproti predošlým trom ročníkom sú mierne vylepšené pravidlá, ktoré si môžete prečítať na oficiálnej stránke basketland.sk a aj oni by mali prispieť k ešte kvalitnejším a spravodlivejším súbojom ako v minulosti.

basketland

Najväčšou inováciou tohto roku je však bodovací systém, vďaka ktorému si budú družstvá z jednotlivých podujatí Streetball tour odnášať nielen vecné ceny, ale aj body do priebežného poradia. Družstvo s najvyšším počtom bodov na konci vyhráva postup na svetové finále „Moscow Open 2009“, či lístky na NBA Europe Live Tour 2009. Hodnotné ceny pre víťazov jednotlivých podujatí pripravili Nadácia Slovenskej sporiteľne, Basketland, NIKE, AND1, Aquacity Poprad, k dispozícii budú aj lístky na Kontakt Streetfest Malacky, AND1 Mix tape tour na Pasienkoch a mnohé iné...

basketland

Čo to vlastne streetbal je? Tento pomerne nenáročný, populárny a dynamicky sa rozvíjajúci šport na Slovensku je určený pre mladú a strednú generáciu aktívnych, pohybu chtivých ľudí. Organizátori veria, že sa im na všetkých ôsmich turnajoch podarí prilákať čo najväčší počet účastníkov vo všetkých kategóriách, ako aj divákov, ktorí budú jednotlivé tímy povzbudzovať a zabávať sa aj vďaka zaujímavému kultúrnemu programu. O ten sa postarajú viaceré tanečné, či hudobné predstavenia, autogramiády a exhibičné vystúpenia extraligových hráčov a hráčok.

basketland

Na všetky podujatia Streetball tour sa treba prihlásiť vopred na stránke basketland.sk, všetky tímy, ktoré sa skladajú zo štyroch hráčov majú zaručené, že odohrajú aspoň dva zápasy. Okrem streetbalových zápolení, ktoré budú prebiehať  väčšinou v piatich základných kategóriách, čakajú na účastníkov i divákov aj tradičné súťaže zručností - AND1 Skills 1 on 1, AND 1 slam dunk contest a 3 pts. shooting.

Streetball tour 2009 odštartuje 1. mája svojim tradičným podujatím na Lafranconi v areáli FTVŠ UK a o dva týždne sa balleri predstavia v Banskej Bystrici. Práve tu sa turné rozbehne naplno a počas dvoch najbližších víkendov sa presunie do Handlovej a do bratislavskej mestskej časti Vajnory. Následne dostanú všetci prívrženci outdoorovej verzie basketbalu 6. júna jednu sobotu voľno, aby od 13. Pokračovala séria plným tempom cez Piešťany, Ružomerok a Spišskú Novú Ves až do svojho finále v Zámockom parku v Malackách.

Všetko podstatné môžete sledovať aj v najsledovanejšej televízii basketbalistov HUSTE.TV.