Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Nadácia TV JOJ opäť pomáha: Tím snov bude trénovať florbal na školách
Zdielať na

Nadácia TV JOJ opäť pomáha: Tím snov bude trénovať florbal na školách

STUPAVA / Na Slovensku sa stáva florbal populárnym športom už aj na základných školách. A to nielen medzi chlapcami, ale svoje tímy zakladajú i dievčatá. S Nadáciou televízie JOJ sme pre nich pripravili novú celonárodnú ligovú súťaž a spolu s ňou sme zostavili tím skúsených hráčov, ktorí si s týmito žiakmi prídu radi zatrénovať kdekoľvek na Slovensku. Tento Dream Team však bude súťažiť aj na veľkých profesionálnych turnajoch. V sobotou si na prvom z nich, v meste Stupava, vybojoval skvelé tretie miesto.

Najprv to bol nápad. Potom postupne pribúdali hráči a teraz už majú za sebou prvý florbalový turnaj za Nadáciu Televízie JOJ.

Hneď v premiére sa Dream tímu podarilo uspieť a tretie miesto nasvedčuje tomu, že nadácia mala výborný čuch na dobrých hráčov. "Sú to chalani, ktorí sú z rôznych florbalových klubov a dali sa dokopy aby vytvorili jedno špičkové turnajové mužstvo, ktoré bude súťažiť a podľa možností aj vyhrávať," vysvetľuje správca Nadácie TV JOJ a moderátor Ľuboš Sarnovský.

Nadácia TV JOJ bude pomáhať

Chalani však nebudú behať iba za loptičkou na ihrisku ale aj po slovenských školách. Spolu s nadáciou budú pomáhať trénovať žiakov základných škôl v novom projekte.

"Myslím, že táto slovenská florballiga je skvelou propagáciou pre tento šport," povedal hrác Dream teamu Adam Iša.

Florbal je jeden z najlacnejších a dostupnejších športov. chalani ho odporúčajú nielen preto, že sa k hre postupne pridavajú aj dievčatá. "Tento šport je výborný v tom, že sa môžu hrať celoročne lebo sa hrá v halách. Je to hlavne školský kolektívny šport," dodal ďalší hrác hviezdneho tímu Samo Kubina.

Súvisiace články