Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Bitka pred hádzanárskym duelom. Maďari útočili na Slovákov
Zdielať na

Bitka pred hádzanárskym duelom. Maďari útočili na Slovákov

BRATISLAVA / Kým väčšina športových fanúšikov si príde na zápas alebo turnaj užiť atmosféru a podporiť svoj obľúbený tím, nájdu sa aj takí, ktorí vyvolávajú konflikty. Jeden sa odohral v stredu pred bratislavským zimným štadiónom. Na policajnom oddelení skončilo 12 mužov.

Štadión Ondreja Nepelu bol včera takmer zaplnený do posledného miesta. Hádzanársky sviatok v podobe kvalifikačných zápasov našej ženskej aj mužskej reprezentácii sa však nezaobišiel bez incidentov.

Ešte pred úvodom duelu Sloveniek a Maďariek sa maďarskí fanúšikovia pustili do slovenských. "Vykrikovali ria, ria Hungaria a zrazu sa to rozbehlo. Nebolo nás tu veľa, ja som predával šály. Zhodili ma na zem, vytrhli mi šály - dva tri kusy, ako som bol na zemi, tak som sa len kryl. Dve som dostal do hlavy kopačky, do ruky, do nohy a potom sa sústredili na niekoho iného," opisuje svedok.

"K incidentu došlo v stredu krátko po 17.00. Z dôvodu spáchania hrubej neslušnosti na mieste verejnosti prístupnom – konkrétne verbálneho a fyzického napádania návštevníkov športového podujatia, bolo obmedzených na osobnej slobode celkovo 12 osôb," informuje hovorca bratislavskej polície Michal Szeiff. Maďarov v čiernom oblečení, bolo podľa svedka útoku asi 50.

Jedného Slváka odviezli záchranári do nemocnice. Zadržaných Maďarov vo veku od 21 do 41 rokov previezli na policajné oddelenie. Jeden z nich má okrem výtržníctva zrejme aj ďalší problém. "U jednej z predvedených osôb bol zároveň zaistený plastový sáčok s obsahom zelenej sušenej rastliny. Povereným príslušníkom Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III bolo v tejto súvislosti začaté trestné stíhanie vo veci podozrenia z drogovej trestnej činnosti," dodáva Szeiff.

Súvisiace články