Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Liga Majstrov sa vracia do Bratislavy. Už tento rok!
Zdielať na

Liga Majstrov sa vracia do Bratislavy. Už tento rok!

Zdroj: ivana hošková

BRATISLAVA / Úradujúci slovenský majster Slov-matic FOFO Bratislava zorganizuje turnaj 4. skupiny hlavného kola UEFA Futsal Cupu 2015/2016 v Bratislave, na ktorom mu budú súpermi holandský Futsal Club Eindhoven a dvaja víťazi F, resp. D-skupiny predkola.

V D-skupine predkola sa o postup do Bratislavy popasuje kvarteto Grorud IL z Nórska, Sievi Futsal z Fínska, škótsky FC Santos Perth a gibraltársky Lynx FC, v F-ku zasa trio Železarec Skopje z Macedónska, ASA Ben Gurion z Izraelu a SK Augur Tallin z Estónska.

Hrať sa bude v termíne 29. september - 4. október. Rozhodol o tom žreb skupín predkola aj hlavného kola vo štvrtok popoludní v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

V predkole UEFA Futsal Cupu (25.-30. augusta 2015) vyžrebovali päť skupín po štyroch tímoch, tri skupiny majú trojčlenné obsadenie. Osmička víťazov sa kvalifikuje do Main round - hlavného kola. V tejto fáze už "naskočí" do diania aj sériový slovenský šampión Slov-matic, ktorý bude organizátorom jednej zo šiestich štvorčlenných skupín. Vzhľadom na vysoký koeficient slovenského majstra ťahali z osudia z prvého koša. Prvé dva tímy každej skupiny sa kvalifikujú do Elite Round. Termíny zápasov sú 29. september - 4. október 2015, okrem Bratislavy sa bude hrať v Györi (Maďarsko), Rige (Lotyšsko), Targu Muresi (Rumunsko), Dobovci (Slovinsko) a Nikózii (Cyprus). Priamo do Elite round, ktoré sa uskutoční v apríli 2016, je nasadená štvorica Kairat Almaty (obhajca trofeje), Inter FS, Tulpar Karagandy a KMF Ekonomac Kragujevac.

"Spokojní sme najmä s tým, že hlavné kolo Futsal Cupu sa bude hrať u nás v Bratislave. Radi sme aj tomu, že sme sa vyhli majstrovi Talianska Pescare a Sarajevu. Máme Eindhoven a dvoch víťazov skupín predkola. Holandský futsal napreduje, máme s ním skúsenosti na reprezentačnej úrovni. Zo štvorčlenného D-čka postúpi zrejme majster Nórska, samozrejme je to len odhad. Aj Nóri sú momentálne na vzostupe. Z trojčlenného F-ka podľa papierových predpokladov k nám pôjde Skopje, zaujímavé je, že to už v Bratislave hralo, keď sme skupinu tiež organizovali u nás. Urobíme všetko preto, aby sme opäť uspeli a postúpili do Elite Round," uviedol v reakcii na žreb manažér Slov-maticu Vladimír Ambrozek.