Polojasno
18°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Harden uzavrel 80 miliónový kontrakt a prekonal rekord
Zdielať na

Harden uzavrel 80 miliónový kontrakt a prekonal rekord

Hviezdou NBA sa stal James Harden. Za Houston dal totiž viac ako tretinu bodov - 37. Neprehliadnuteľný bradáč sa môže tešiť aj z obrovskej kopy peňazí. Podpísal nový kontrakt na 80 miliónov dolárov!

Zrodila sa hviezda

Najlepší striedajúci hráč uplynulej sezóny zámorskej basketbalovej NBA  definitívne spojil budúcnosť s Houstonom. A to podpisom kontraktu na päť rokov, počas ktorých zarobí až 80 miliónov dolárov. Informuje o tom Yahoo! Sports.

Dvadsaťtriročný strieľajúci rozohrávač krátko pred novou sezónou 2012/2013, v ktorej zarobí podľa aktuálne platnej zmluvy 5,8 milióna USD, prekvapujúco zmenil dres, keď sa z tímu neúspešného finalistu Oklahoma City Thunder presťahoval k Rockets výmenou za Kevina Martina.

Obyčajný priemer, teraz extratrieda

Harden preslávený hustou čiernou bradou a výbornou trojkovou streľbou sa rekordom zaskvel v premiére v drese Rockets. Ako hráč základnej päťky nastrieľal 37 bodov a pridal 12 asistencií, čo sa pri debute po prestupe z iného tímu nepodarilo ešte nikomu v histórii NBA.

"Ocitol som sa v novej úlohe, to je každému jasné. Každý deň vydať zo seba čo najviac, v zápase, na tréningu, mimo palubovky - to je moja práca. Musím byť lídrom tohto tímu," uviedol rodák z Los Angeles, ktorý mal v minulej sezóne priemer 16,8 bodu, 4,1 doskoku a 3,7 asistencie na zápas.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA/AP

Súvisiace články