Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Futsalisti chcú zvíťaziť na turnaji Visegrád 4 v Púchove
Zdielať na

Futsalisti chcú zvíťaziť na turnaji Visegrád 4 v Púchove

Zdroj: joj.sk

Slovenská seniorská reprezentácia vo futsale od piatka do nedele absolvuje kvalitnú hernú previerku v podobe medzinárodného turnaja Visegrad 4 Nations Futsal Cup v Púchove.

Na zverencov trénera Jána Janíka čakajú postupne Česko, Poľsko a Maďarsko. "Organizujeme tento turnaj a pred domácim publikom by sme chceli ukázať čo najlepšiu hru a dosiahnuť pekný výsledok. Treba však rešpektovať silu súperov. Začíname s Českom, v tomto zápase sa chcem opierať predovšetkým o hráčov Slov-maticu, pretože ich forma je vcelku dobrá. V ďalšom zápase proti Poľsku by som chcel dať príležitosť ďalším hráčom z kádra. Po tomto súboji si zhodnotím veci a ešte uvidím, ako to do tretice postavím," povedal tréner reprezentačného výberu Ján Janík a pokračoval: "Od piatka sa začína strednodobá príprava na kvalifikáciu o postup na majstrovstvá Európy. Koniec marca je pre nás kľúčový termín, vtedy by sme chceli byť na tom naozaj dobre. V januári a februári v rámci prípravy absolvujeme nejaké dvojzápasy, možno aj na jeseň. Verím, že by sme mohli dostať šancu organizovať kvalifikačnú skupinu, kde by sme mohli aj pri dobrom žrebe premiérovo postúpiť na majstrovstvá Európy, čo je náš sen a cieľ."

Kapitán slovenskému mužstva Ladislav Mikita pred turnajom uviedol, že v Púchove majú Slováci najvyššie méty. "Len to nás posúva ďalej. Musíme sa naučiť vyhrávať ťažké zápasy, to je cesta, ktorá nás môže doviesť na nejaké významnejšie podujatie. Chceme tento turnaj vyhrať," prezradil Mikita a doplnil: "Na turnaji chceme predviesť to, čo v poslednom období hráme na medzinárodnom fóre - popasovať sa s kvalitnými súpermi. Čakajú nás tri ťažké zápasy. Tie nás posúvajú dopredu a práve to nám doteraz chýbalo. V úvode hráme s Českom, vieme, čo od súpera čakať. Mám tam dvoch bývalých spoluhráčov z klubu. Myslím si, že sme na Čechov dobre pripravení. Taktiku necháme na trénera, už to len preniesť na hraciu plochu."

V Púchove sa počas najbližších troch dní uskutoční aj turnaj pre výbery do 21 rokov. Tiež sa na ňom predstavia tímy Slovenska, Česka, Poľska a Maďarska.

Nominácia slovenských reprezentačných výberov na turnaj Visegrad 4 Nations Futsal Cup v Púchove (28. - 30. septembra 2012):

A-tím
Mário Gašparovič, Martin Rejžek, Dušan Rafaj, Peter Kozár, Ladislav Mikita, Gabriel Bartošek, Peter Haľko, Marek Bahna, Attila Fehérvári, Vojtech Várady, Anton Brunovský (všetci Slov-Matic FOFO Bratislava), Dalibor Repa, Jozef Genčúr (obaja Across Pinerola Bratislava), Gabriel Rick (Tango Brno/ČR), Martin Dudáš (Tupperware Nové Zámky)
Realizačný tím: Ján Janík (tréner), Martin Čambal (asistent trénera)

Výber do 21 rokov:
Filip Kováč, Tobiáš Súkenik, Lukáš Červený, Pavol Ripel (všetci ŠK Makroteam Žilina), Tomáš Mičuda (ŽFA Žirafa Žilina), Martin Doša (FK P.K.P. Košice), Tomáš Drahovský (Slov-matic FOFO Bratislava), Adrián Filan (FTVŠ UK Bratislava), Adam Zdráhal, Martin Zdráhal (obaja Across Pinerola Bratislava), Patrik Hegeduš, Marek Mikulišin, Filip Mroč (všetci CFC Košice), Samuel Marušinec, Patrik Zaťovič (obaja Futbalshop Nové Mesto nad Váhom)
Realizačný tím: Richard Bačo (tréner), Dušan Dobšovič (asistent trénera)

Program turnaja Visegrad 4 Nations Futsal Cup v Púchove:

piatok 28. septembra
sTC aréna: Slovensko - Česko (17.05), Maďarsko - Poľsko (19.00)
tenisová hala sTC: Slovensko "21" - Česko "21" (15.00), Maďarsko "21" - Poľsko "21" (17.00)

sobota 29. septembra
sTC aréna: Česko - Maďarsko (17.00), Poľsko - Slovensko (19.00)
tenisová hala sTC: Česko "21" - Maďarsko "21" (16.00), Poľsko "21" - Slovensko "21" (18.00)

nedeľa 30. septembra
sTC aréna: Česko - Poľsko (13.00), Slovensko - Maďarsko (15.00), vyhlásenie výsledkov (16.45)
tenisová hala sTC: Česko "21" - Poľsko "21" (12.00), Slovensko "21" - Maďarsko "21" (14.00)

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.