Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Muži Humenného a ženy Doprastavu s majstrovským mečbalom
Zdielať na

Muži Humenného a ženy Doprastavu s majstrovským mečbalom

Už v stredu 25. marca môžu byť známi majstri Slovenska vo volejbale mužov i žien.

Muži VK Chemes Humenné vedú v sérii na štyri víťazstvá nad Volley Teamom UNICEF Bratislava 3:1, v bratislavskom finále ženskej extraligy na tri víťazné zápasy VK Doprastav vyhráva nad Sláviou EU 2:0.

Najskôr v Športovej hale PKO v Bratislave nastúpia o 17.00 h finalistky súťaže žien. "Doprastaváčky" v prvom domácom dueli zvíťazili 3:1, v dramatickej odvete v ŠH Mladosť dokázali v tajbrejku odvrátiť mečbal ešte stále úradujúcich majsteriek a vyhrať rozhodujúci piaty set 16:14. K vystriedaniu "vysokoškoláčok" na tróne im tak ostáva vyhrať ešte jeden súboj. Bol by to druhý titul pre Doprastav v histórii. Zverenky trénerky Evy Kosekovej by tak v tejto sezóne dosiahli vzácne double, keď ešte v januári si vybojovali aj Slovenský pohár. Historicky najúspešnejší slovenský volejbalový tím Slávia EU by, naopak, na svoj 14. triumf na domácej scéne v ére štátnej samostatnosti musel ešte vyhrať tri zápasy...

Volejbalové zápasy sleduj LIVE na internetovej televízii HUSTE.tv!

O 19.00 h začnú dunieť smeče v Hant Aréne na Pasienkoch. Domáci Volley Team UNICEF bude odvracať prvý z mečbalov Humenného. "Budeme bojovať o víťazstvo v tomto zápase, aby si Humenčania neodvážali vzácnu trofej z nášho ihriska. My ale veríme aj tomu, že sa séria ešte o týždeň vráti do Bratislavy," optimisticky tvrdí manažérka "bielych tigrov" Eva Firická. "Ťahá sa s nami problém nezvládnutých koncoviek setov. Určite nedovolíme, aby sa séria v stredu skončila," pridal hrajúci tréner VT UNICEF Branko Pistovič.

Humenné ako jediný slovenský tím dokázalo zvíťaziť na horúcej pôde Hant Arény. V druhom dueli finálovej série vyhrali východniari 3:0. Avšak o tom, že to bolo maximálne vyrovnané stretnutie, svedčí aj fakt, že všetky tri sety sa skončili najtesnejším možným rozdielom o dva body, veľavravným je najmä výsledok druhého dejstva 31:29. Výsledok 3:0 sa zrodil potom aj v treťom a štvrtom zápase už na ihrisku v Humennom. Aj tam to však bolo veľmi vyrovnané. "Bude to nesmierne dramatické aj v stredu. Ešte nie sme víťazmi, ešte musíme urobiť posledný krok," dvíha varovný prst kormidelník "chemesákov" Rostislav Chudík.

Kým UNICEF je pri svojej premiére v najvyššej republikovej súťaži vo finále pochopiteľne nováčikom, Humenčania sú v boji o zlato piatykrát v rade a siahajú po svojom treťom titule majstrov SR v histórii klubu.

Program:

ŽENY: VK Doprastav Bratislava - VK Slávia EU Bratislava (17.00 - ŠH PKO) - stav série na tri víťazné zápasy 2:0

MUŽI: Volley Team UNICEF Bratislava - VK Chemes Humenné (19.00 - Hant Aréna Pasienky) - stav série na štyri víťazné zápasy 1:3