Oblačno
15°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Škrtel s Liverpoolom do Európy cez poháre s cennými skalpami
Zdielať na

Škrtel s Liverpoolom do Európy cez poháre s cennými skalpami

Napriek tomu, že v aktuálnej tabuľke anglickej Premiership sa nachádzajú futbalisti FC Liverpoolu až na siedmom mieste, v posledných pohárových zápasoch robia svojim priaznivcom radosť.

The Reds v zostave aj so Slovákom Martinom Škrtelom totiž najskôr vyradili Manchester City z Ligového pohára a potom aj Manchester United v Anglickom FA pohári.  

Zverenci škótskeho kouča Kennyho Dalghisha si chcú poistiť účasť v európskej klubovej súťaži a tak smerujú vysoko v domácich pohárových súťažiach. Manchester United zastavili v šestnásťfinále Anglického pohára po výhre 2:1, nad citizens vyhrali The Reds v semifinále Ligového pohára vonku 1:0 a na Anfield road v odvete uhrali postupovú remízu 2:2.

"V priebehu niekoľkých dní sme si zmerali sily s oboma veľkoklubmi z Manchestru. Teší ma, že sme po citizens dokázali postúpiť aj cez United. Opäť to nebol jednoduchý zápas, ale nechali sme na ihrisku všetko a vďaka tímovému duchu sme United dali dolu," povedal pre svoju oficiálnu stránku stopér Škrtel. Slovenský legionár v tejto sezóne odohral za Liverpool 26 zápasov, len trikrát chýbal v základnej zostave, pričom okrem dvoch gólov nazbieral po jednej žltej a červenej karte.

Vo finále ligového "Curling Cupu" čaká na FC Liverpool waleský Cardiff City so slovenským legionárom Filipom Kissom, v osemfinále Anglického FA pohára sa stretne s druholigovým Brightonom.

Anglický FA Pohár - šestnásťfinále:

FC Liverpool - Manchester United 2:1 (1:1)
Gól: 21. Agger, 88. Kuyt - 39. Ji-Sung, 43.952 divákov, M. Škrtel za domácich celý zápas

Ligový pohár - semifinále:

1. zápas:
Manchester City - FC Liverpool 0:1 (0:1)
Gól: 13. Gerrard (11 m), M. Škrtel za hostí celý zápas

Odveta:
FC  Liverpool - Manchester City 2:2 (1:1)
Góly: 40. Gerrard, 71. Bellamy - 31. de Jong, 68. Džeko, M. Škrtel za domácich celý zápas

sita - Škrtel po góle do siete Boltonu