Zatiahnuté
15°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Palmer vytvoril nový rekord: Za prvý polčas strelil štyri góly
Zdielať na

Palmer vytvoril nový rekord: Za prvý polčas strelil štyri góly

Zdroj: TASR

LONDÝN / Cole Palmer bol ústrednou postavou duelu 6. kola anglickej futbalovej Premier League medzi FC Chelsea a Brightonom. Dvadsaťdvaročný stredopoliar ako prvý hráč v histórii súťaže strelil štyri góly v priebehu prvého polčasu a zariadil triumf FC Chelsea nad Brightonom 4:2.

Na čele tabuľky je Manchester City s Arsenalom, Chelsea zaostáva o bod

Manchester City po sérii štyroch víťazstiev uhrali v lige druhú remízou za sebou. Tentokrát proti Newcastle United. So 14 bodmi zostali na čele neúplnej tabuľky, ale už len o skóre pred Arsenalom. Vicemajster premárnil proti Leicestru dvojgólový náskok, keď sa o vyrovnanie postaral James Justin, ale napokon "skolil" súpera dvoma zásahmi v nadstavení. Na 3:2 upravil svojím druhým gólom v zápase Leandro Trossard a poistku pridal Kai Havertz.

Za vedúcim duom zaostávala o bod londýnska Chelsea. Jej triumf nad Brightonom režíroval Palmer, ktorý v priebehu 20 minút - od 21. do 41. minúty - skóroval dokopy štyrikrát. Dvakrát skóroval z hry, druhý gól dal z penalty a tretí zo štandardky. Anglickému reprezentantovi stačilo na hetrik len desať minút. Po prestávke rozvlnil sieť ešte aj domáci obranca Marc Cucurella, ale jeho gól nakoniec neplatil pre ofsajd.

Súvisiace články