Jasno
17°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Liverpool zvíťazil nad Bournemouthom 3:0 a je na čele Premier League
Zdielať na

Liverpool zvíťazil nad Bournemouthom 3:0 a je na čele Premier League

Zdroj: TASR

LONDÝN / Futbalisti FC Liverpool zvíťazili v sobotňajšom zápase 5. kola anglickej Premier League nad AFC Bournemouth 3:0. Triumf "The Reds" zariadil dvojgólový kolumbijský útočník Luiz Diaz. Všetky tri presné zásahy strelili domáci v prvom polčase, pričom tretí gól pridal Darwin Nunez. Liverpool sa v neúplnej tabuľke posunul s 12 bodmi na čelo, o skóre pred Manchester City.

FC Chelsea uspela na pôde West Hamu United 3:0. Presvedčivý triumf "The Blues" v londýnskom derby režíroval dvoma gólmi senegalský útočník Nicolas Jackson. Tretí presný zásah pridal po zmene strán Cole Palmer. Chelsea má po piatich dueloch na konte 10 bodov, "kladivári" nazbierali iba štyri.

Úspešný obrat sa podaril hráčom Aston Villy, ktorí prehrávali od 25. minúty proti Wolverhamptonu po góle Matheusa Cunhu. Vyrovnať sa podarilo v 73. minúte Olliemu Watkinsovi a v 88. minúte zariadil plný bodový zisk tímu z Birminghamu obranca Ezri Konsa. V nadstavenom čase ešte spečatil výhru domácich striedajúci Jhon Duran. Aston Villa má na konte štyri víťazstvá a s 12 bodmi dopĺňa na čele tabuľky ManCity a Liverpool.

Iba z lavičky náhradníkov sledoval prehru Newcastlu United slovenský brankár Martin Dúbravka, pred ktorým dostal opäť priestor Nemec Bernd Leno. "Straky" prehrali na pôde Fulhamu 1:3 po góloch Raula Jimeneza, Emila Smitha-Rowa a Reissa Nelsona. Bez výhry je aj po piatich dueloch posledný Everton, ktorý však získal za remízu na ihrisku Leicesteru City prvý bod do tabuľky. Po dvoch prehrách naplno bodovali hráči Tottenhamu, ktorí zdolali Brentford 3:1.

Súvisiace články