Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Závislosť na antidepresívach ho takmer zabila!
Zdielať na

Závislosť na antidepresívach ho takmer zabila!

Zdroj: čtk - Futbalista Martin Fenin priznal, že trpí depresiami.

Český futbalový útočník Martin Fenin, ktorý pri páde z okna utrpel krvácanie do mozgu priznal, že trpí psychickými problémami.

Český futbalový reprezentant  Martin Fenin, ktorý hral v Eintrachte Frankfurt a momentálne oblieka dres Energie Cottbus priznal, že trpí depresiami a pocitmi úzkosti.

„Pochopil som, že svoju chorobu sám nezvádnem,“ uviedol na webovej stránke  druholigového nemeckého klubu. „Depresie, pocit rezignácie  a osamelosti ma trápili už niekoľko mesiacov. Bral som na to lieky, ale môj stav sa stále zhoršoval,“ dodal ešte iba 24-ročný talentovaný útočník, ktorý už v nedávnej minulosti mal problémy so životosprávou.

V apríli roku 2009 bol v skupinke českých futbalových reprezentantov, ktorí prehru so Slovenskom v kvalifikácii o postup na MS 2010 zapíjali v jednom z pražských hotelov v spoločnosti dám ľahkých mravov. Po prepuknutí aféry bol spolu s ďalšími hriešnikmi potrestaný a na 13 mesiacov stratil reprezentačný dres.  

Jeho súčasné nešťastné obdobie, počas ktorého psychické problémy riešil nielen tabletkami, ale aj alkoholom,  vyvrcholilo počas víkendu, keď vypadol z okna svojho bytu na druhom poschodí.

Na zemi ležal niekoľko hodín, kým mu bola poskytnutá lekárska pomoc. Po prevoze do nemocnice mu diagnostikovali krvácanie do mozgu. Dva dni po vážnom úraze však už Fenin komunikoval a podľa lekárov by nemal mať žiadne trvalé následky.