Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Stoch sa ospravedlnil, rešpektuje rozhodnutie Weissa
Zdielať na

Stoch sa ospravedlnil, rešpektuje rozhodnutie Weissa

Slovenský futbalista Miroslav Stoch sa ospravedlnil za svoje neadekvátne počínanie, keď v nedeľu 7. augusta o štvrtej hodine nad ránom riadil doma v Nitre svoje auto pod vplyvom alkoholu a policajná hliadka mu následne odobrala vodičský preukaz.

Jednou z reakcií na túto nepríjemnú udalosť bola skutočnosť, že hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss st. vyradil 21-ročného stredopoliara z nominácie na stredajší medzištátny prípravný duel v Klagenfurte proti domácemu Rakúsku.

Talentovaný futbalista, v súčasnosti kmeňový hráč tureckého klubu Fenerbahce Istanbul, svoj čin ľutuje. "Veľmi ma mrzí, čo sa stalo. Nikdy predtým som si nesadol za volant po tom, ak som si predtým niečo dal. Teraz sa tak stalo a samozrejme, že ponesiem za to následky," cituje denník Šport slová Miroslava Stocha, ktorý ďalej poznamenal: "Chcel by som sa ospravedlniť mojim fanúšikom, aj všetkým ľuďom, ktorých moje konanie sklamalo. Nedá sa to už zobrať späť, stalo sa, čo sa stalo. Bol by som však veľmi rád, aby ľudia prijali moje ospravedlnenie, uverili mi, že po takejto facke už nikdy podobnú chybu nezopakujem."

Odchovanca nitrianskeho futbalu veľmi mrzí, že v tejto chvíli prišiel o možnosť reprezentovať a v Klagenfurte neabsolvuje v stredu generálku na septembrové dôležité duely proti Írsku v Dubline (2. 9.) a s Arménskom v Žiline (6. 9.) v kvalifikácii o postup na ME 2012. "Samozrejme, že rešpektujem rozhodnutie kouča Weissa a aj jemu a celému kolektívu národného mužstva sa ospravedlňujem. Dúfam, že mojimi výkonmi na ihrisku opäť oslovím trénera a on bude mať dôvod ma znovu povolať do reprezentácie," dodal M. Stoch.

Po návrate z Turecka sa slovenský futbalový legionár zúčastnil počas uplynulého víkendu na rodinnej oslave u rodičov, ktorí bývajú v Cabaji-Čápore, odkiaľ sa presunul k sestre do Nitry. Stoch si však v nedeľu nad ránom opäť sadol za volant žltého ferrari a po zastavení policajnou hliadkou ukázala dychová skúška 1,1 promile alkoholu, čím prišiel o vodičský preukaz. Prípad bude mať ešte pokračovanie.

"Je to výborný hráč, ale musí si uvedomiť svoju zodpovednosť. V Stochovom prípade som musel zdvihnúť varovný prst, je to z jeho strany nerozvážnosť. Na duel s Rakúskom nebude k dispozícii. Je to mladý chlapec, musí pristáť na zemi a uvedomiť si, že všetko má svoje hranice. Je to varovný prst nielen pre neho, ale aj pre ostatných. Disciplína a úcta voči reprezentácii musí byť u každého. Je to mladý človek, kúpi si krásne auto, kúpi si ferrari, nech si kúpi aj helikoptéru, ale poctivá robota a disciplína musí byť. Bez toho to nejde. Uvidíme, ako sa všetko vyvinie, podobné prípady boli aj inde. Teraz som to riešil tak, že som ho nenominoval.
Je to pre Stocha dostatočný signál, aby sa vrátil na zem," vyjadril sa ešte v pondelok kouč futbalového A-tímu Slovenska Vladimír Weiss st.

Súvisiace články