Polojasno
14°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Futbalisti Slovenska vo Villachu kompletní, Stoch chýba
Zdielať na

Futbalisti Slovenska vo Villachu kompletní, Stoch chýba

Zdroj: tasr

Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss st. už má po pondelňajšom popoludňajšom zraze v rakúskom Villachu k dispozícii všetkých hráčov, s ktorými ráta na stredajšie medzištátne prípravné stretnutie proti domácemu výberu.

Z pôvodného 19-členného kádra vyradil 46-ročný úspešný kouč A-tímu SR stredopoliara Fenerbahce Istanbul Miroslava Stocha, ktorý po návrate z Turecka šoféroval v nedeľu nad ránom doma v Nitre svoje auto pod vplyvom alkoholu a po dychovej skúške mu príslušníci polície zadržali vodičský preukaz.

"Je to výborný hráč, ale musí si uvedomiť svoju zodpovednosť. V Stochovom prípade som musel zdvihnúť varovný prst, proti Rakúsku s ním nerátam," vyjadril sa hlavný kouč futbalového A-tímu SR na margo 21-ročného rýchlonohého záložníka.

V plánovanom čase zrazu vo Villachu o 15.00 h privítal V. Weiss st. iba väčšiu časť kádra. Chýbali legionári Filip Hološko, Ján Ďurica, Kornel Saláta ako aj štvorica hráčov z Corgoň ligy Karim Guédé, Igor Žofčák, Filip Šebo a Roman Procházka, ktorá cestovala zo Slovenska mikrobusom. Neskôr sa pridal k tímu aj brankár škótskeho klubu Heart of Midlothian Marián Kello. "Všetci spomenutí hráči sú už s ostatnými, našťastie aj zdravotne v poriadku. Na večernom tréningu budú chlapci trénovať v kompletnom zložení," informoval riaditeľ odboru komunikácie a PR Slovenského futbalového zväzu Juraj Čurný. Podľa jeho slov za spomenutého Stocha nebudú tréneri povolávať z pozície náhradníkov ďalšieho hráča. "V súčasnosti je v kádri na stredajší duel proti Rakúsku 18 futbalistov, čiže prakticky všetci by mali aj nastúpiť," doplnil J. Čurný.

Podľa jeho slov by sa mal zachovať aj pôvodný rámcový program A-tímu SR. "Prvý tréning absolvujú chlapci o 19.00 h tu vo Villachu, v utorok si v rovnakom čase zatrénujú už v dejisku stredajšieho duelu - Klagenfurte. Predtým by sa mala ešte uskutočniť oficiálna predzápasová tlačová konferencia trénera Vladimíra Weissa."

Ako je známe, vo výbere A-mužstva SR sa premiérovo objavil rodák z Toga a stredopoliar Slovana Bratislava Karim Guédé, ktorý v júli získal slovenské občianstvo. Premiérovo sa ocitol v najcennejšom drese aj Roman Procházka zo Spartaka Trnava, pozvánku dostal aj stopér treťoligového anglického tímu Carlisle United Ľubomír Michalík. V slovenskom kádri je aktuálne 14 legionárov a kvarteto z najvyššej domácej súťaže. Naopak, v stredajšej generálke "weissovcov" na septembrové duely kvalifikácie ME 2012 proti Írsku (2. 9. v Dubline) a Arménsku (6. 9. v Žiline) chýba zranený stopér FC Liverpool Martin Škrtel ako aj dvojica legionárov z tureckého MKE Ankaragücü Stanislav Šesták - Róbert Vittek. Z ďalších opôr dostal voľno skúsený Miroslav Karhan. Len medzi náhradníkmi figurujú brankár Dušan Perniš či defenzívny univerzál Radoslav Zabavník ako aj ďalší členovia tímu z minuloročných MS v JAR Kamil Kopúnek a Marek Sapara.

"Čaká nás veľmi dobrý protivník, ktorý hrá podobným štýlom ako náš najbližší a najťažší súper v kvalifikácii o postup na ME 2012 - Írsko. Rakúšanom sa síce príliš nedarí v kvalifikácii, keď naposledy prehrali nešťastne s Nemcami, aj keď boli lepším mužstvom, ale určite majú svoju kvalitu," uviedol na margo stredajšieho súpera kouč slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss a dodal: "Zápas sa uskutoční v Klagenfurte, kde sme pred účinkovaním na majstrovstvách sveta v JAR odohrali minulý rok prípravný duel proti Kamerunu. Je tam krásne prostredie s výbornou infraštruktúrou. Slovenskí fanúšikovia si tam našli cestu pred rokom, verím, že to tak bude aj teraz a prídu nás podporiť."

Slovensku patrí v kvalifikačnej B-skupine s 13 bodmi momentálne tretie miesto, rovnaký bodový zisk má aj vedúce Írsko a Rusko. Nasledujú Arménsko (8 bodov), Macedónsko (4 body) a Andorra, ktorá ešte nezískala ani bod.